Snimio Zoran Vlah.
Nogometaši Slaven Belupa vrijedno se pripremaju za proljetni dio prvenstva Prve hrvatske nogometne lige koji počinje za samo desetak dana. Najvažnije novosti u koprivničkom prvoligašu tiču se igračkog kadra.

Boži Musi, standardnom stoperu Farmaceuta, ukinuta je suspenzija koju je imao zbog dugovanja prema bivšem klubu NK Zagrebu u iznosu od 90 tisuća eura te je ponovno na raspolaganju treneru Željku Kopiću, a na posudbu je došao Dario Melnjak, lijevi bek belgijskog Lokerena, koji se nakon dvije godine vraća u Koprivnicu.

— Što se tiče Bože Muse, sigurno je da smo sretni. Već je dulje vrijeme s nama, standardni je prvotimac, odradio je cijele pripreme tako da nas sigurno veseli da je napokon ta situacija riješena. Što se pak tiče Melnjaka, on nam se priključio malo kasnije pa će nam trebati malo više vremena da ga dovedemo u optimalno stanje. Ipak, vjerujem da će to sve ići vrlo brzo i da će sve biti OK — rekao nam je trener Slaven Belupa Željko Kopić.

Osim što je sretan zbog Muse i Melnjaka, strateg koprivničkog prvoligaša zadovoljan je i načinom na koji su njegovi igrači odradili dosadašnji dio priprema.

— Usprkos hladnom vremenu i snijegu puno toga smo odradili. Dečki su vrlo dobro trenirali, iako je bilo sitnih ozljeda, generalno gledajući u velikom postotku smo odradili ono što smo zacrtali. Što se tiče trenutačnog stanja, Gregurina, Pokrivač i Bouadla treniraju smanjenim intenzitetom. Bouadla još uvijek ima problem s ahilovom tetivom, a svi ostali su spremni. Imamo sad za vikend još dvije utakmice u kojima će svi dobiti veliku minutažu, a zatim nam slijedi potpuna koncentracija na prvo kolo nastavka prvenstva — zaključio je trener Slaven Belupa.

Spomenimo i da je registracija napadača Tadića gotova, tako da Kopić može računati i na njega. Prvenstveni dvoboj sa zagrebačkim Dinamom sve je bliže. Kako bi se što bolje pripremili za nastavak prvenstva, Farmaceuti će sutra i prekosutra odigrati još dvije pripremne utakmice. Prva će biti na Gradskom stadionu s početkom u 14 protiv srpske Bačke, dok će u subotu igrati u Brežicama protiv slovenske Gorice.