Četvrtak, 28. ožujka 2024.

NK STARIGRAD Ranko Celiščak: Stvorit ću šampionsku momčad, a od ljeta ‘napadamo’ Prvu ligu

Nogometaši Starigrada, županijskog drugoligaša, krenuli su s pripremama prije nešto više od tjedana dana, točnije 28. siječnja. Najveća i najvažnija novost je dolazak novog trenera Ranka Celiščaka.

Prvi dojmovi popularnog Cvelea i više su nego pozitivni.

Pet treninga je iza nas i moram priznati da sam super zadovoljan. Klub je izvrsno organiziran, kao rijetko koji do sada. Ima izvrsnog predsjednika koji je sve odlično posložio. Oba terena, i glavni i pomoćni, imaju rasvjetu, a o Školi nogometa mogu reći samo riječi hvale. Zaista je napravljen temelj za stabilnog i odličnog prvoligaša – rekao je Celiščak.

Starigrad je prošle polusezone rezultatski podbacio. S obzirom na imena koja su bila u svlačionici 15 osvojenih bodova i tek deveto mjesto Druge županijske lige su premalo. Ipak, Celiščak vjeruje da njegova momčad vrijedi, ali se neke stvari moraju promijeniti.

– Pomalo upoznajem svoje igrače. Namjerno sam isplanirao više treninga, pošto ne mogu svi uvijek doći, pa da prosječno imaju barem tri treninga tjedno. Očekujem puno od starijih, iskusnijih igrača koji su na jesen podbacili. Očekujem da zaborave svoj ego i taštinu i da se podrede momčadi i da pomognu mladim igračima iz našeg pogona. Vjerujem da bi nam taj spoj iskustva i mladosti trebo donijeti dobre rezultate – rekao nam je novi trener Starigrada.

Cvele je ispred sebe postavio jasne ciljeve.

– Želim što bolje spremiti momčad, a smatram da je liga takva da možemo ići na sve pobjede. To je moja želja i moja ambicija. Pokušat ću stvoriti šampionsku momčad, koja će igrati dobar, napadački nogomet i koja će se približiti vrhu ljestvice, a onda ćemo iduće sezone napasti prvo mjesto i Prvu županijsku nogometnu ligu. U svaku utakmicu ići ćemo otvorenog garda, napadački protiv svih pa ćemo vidjeti gdje smo. Želim u ovih šest mjeseci vidjeti na koga mogu računati, tko je spreman promijeniti i podrediti momčadi svoj karakter kako bi na ljeto napravili dodatnu selekciju. Puno teže je ući u Prvu ligu nego ispasti iz nje – optimističan je Celiščak.

Što se tiče igračkog kadra, novi trener Starigrada rekao je da su treninzima pristupili Jakopan i Sočec iz novigradske Drave.

– Pritiska za dovođenje novih igrača nema, ali svaki dobar nogometaš uvijek je dobrodošao. Nudimo mu zdravu i uređenu sredinu u kojoj će uživati u nogometu – zaključio je novi trener drugoligaša.

Uvijek optimistični Cvele sigurno će donijeti pozitivan šok u svlačionicu Starigrada. Može li to biti dovoljan poticaj za igrače da naprave bolji rezultat nego u jesenskog dijelu prvenstva vidjet ćemo uskoro. Podsjetimo, Druga županijska nogometna liga starta 11. ožujka.

zatvori