Petak, 19. travnja 2024.

NAJBOLJI GOLMAN KC LIGE Hrvoje Ružić: To je nagrada moje ekipe, odlučio sam s 42 pokazati da sam golman

Hrvoje Ružić, radijski voditelj Radio Drave, prošle subote proglašen je najboljim golmanom KC lige. ‘Jedinica’ Sedme sile svojim je obranama tijekom trinaest kola izluđivao protivničke napadače.

Posebno dojmljiva utakmica bila je ona iz pretposljednjeg kola kada je protiv prvoplasiranog Bimba svojim bravurama odgodio pitanje prvaka amaterskog malonogometnog spektakla – KC lige.

Osjećaj u takvoj konkurenciji biti najbolji je zaista odličan. Jedino ne znam kako se osjećaju oni koji su me odabrali, trebalo bi ih pitati jesu li sigurni u ovu odluku, haha — rekao je dobro raspoloženi Ružić.

Zanimljivo je da golman Sedme sile zapravo nikad nije trenirao za golmana, već je bio igrač i u nogometu i u rukometu.

— Pa to je zapravo jedna zanimljiva situacija. Oduvijek sam htio biti golman, ali me splet okolnosti odmaknuo od te pozicije. Kada sam krenuo trenirati rukomet, rekli su mi premali si, bit ćeš vanjski, što mi je isto malo čudno bilo zbog moje visine, haha. U nogometu je bilo slično, opet sam htio biti golman, ali su mi rekli da sam premali pa su mi dali broj dva i poslali me na desnog beka. Oduvijek je u meni bila želja za ‘jedinicom’ pa sam sada, s 42 godine, odlučio pokazati inat i pokazati da sam golman. Nisam školovan kroz golmanske škole, već kroz međusobne utakmice na školaku i ‘pajcek’ turnire, haha — isprčao nam je svoju golmansku priču najbolji golman KC lige.

Ružić nije propustio spomenuti ni svoju Sedmu silu i svoje suigrače.

— Zapravo su oni i najzaslužniji za moju nagradu. Nije ovo patetika, ali ta nagrada na kraju ni nije moja, već je naša i da mogu ja bih ju dao svim svojim suigračima. Najzanimljivije je to, što je bilo čudno svima, da smo se neki iz ekipe po prvi puta u životu vidjeli, a kamoli da smo skupa igrali. Mi nismo imali termine u dvoranama i nismo trenirali, nekad smo se i jedva skupljali, a opet odigrali smo odličnu ligu. Znali smo da nemamo što izgubiti i tako smo igrali tako da čestitam cijeloj svojoj ekipi.

O KC ligi imao je samo riječi hvale.

— Cilj nam je bio odigrati pola sata utakmice, a da se ne ozlijedimo. Poslije smo svi skupa popili piće, popričali, izmijenili dojmove, a zatim otišli doma ljutim ženama koje su nas s kuhačom u rukama dočekale. Naravno, zato što smo rekli da ćemo doći nakon dva pića, zaboravili smo spomenuti da su to prvo i zadnje, a ona između nismo spominjali, haha. Zaista moram pohvaliti KC ligu. Odlične ekipe koje su davale sve od sebe i vrhunska, pozitivna atmosfera — rekao nam je Ružić i nastavio. — Sada je ljestvica visoko podignuta. Prije svega, želim da KC liga nastavi u istom, odličnom tonu i da svake godine bude sve bolja. Čestitao bih još jednom svim ekipama, Bimbu, Romantičarima, Activeu i svim ostalim ekipama. Također i ekipi iz KURS-a koja radi odličan posao. Vidimo se iduće godine, a poručio bih organizatorima da mogu već sada odštampati nagradu s mojim imenom jer se za najboljeg igrača i strijelca to ne može, a za golmana itekako može, haha — zaključio je najbolji golman KC lige, Hrvoje Ružić.

zatvori