Utorak, 23. travnja 2024.

IMAMO DOBITNICU Evo koga vodimo na glazbenu poslasticu u Domoljubu

Portal Drava.info svojim čitateljima poklanja ulaznice za koncert Mije Elezović (klavir) i Vlatke Peljhan (violina/viola) koji će se večeras održati u koprivničkoj dvorani Domoljub.

Dvije ulaznice za koncert osvojila je Antonija Draganić. Čestitamo!

Koncert počinje u 19:30 sati, a na programu će se naći: J. Brahms: Scherzo op. 4, D. Detoni: 22 per 2 in 2, M. Ravel: Tzigane, J. Brahms: Sonata u G- duru op.78.

Pijanistica Mia Elezović (Zagreb, 1975.) studirala je i kao devetnaestgodišnjakinja diplomirala na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Zvjezdane Bašić. Studij glazbe nastavila je 1995. na Visokoj glazbenoj školi [Hochschule für Musik] u Beču u klasi prof. Hansa Petermandla, a kasnije se usavršavala i u klasi prof. Herberta Seidela na Visokoj glazbenoj školi [Musikhochschule] u Frankfurtu. Usporedo s usavršavanjem u inozemstvu, pripremala je i magisterij na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, kojega je iznimno uspješno i apsolvirala. U veljači 2002. diplomirala je klavir i na Visokoj glazbenoj školi u Frankfurtu.

Vlatka Peljhan diplomirala je violinu na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, a zatim magistrirala violinu i violu na Visokoj školi za glazbu i ples u Rotterdamu (Nizozemska). Solistički je nastupala uz Zagrebačku filharmoniju, Simfonijski puhački orkestar Hrvatske vojske, Puhački orkestar Muzičke akademije i Simfonijske orkestre HNK u Zagrebu i Osijeku. Pobjednica je Međunarodnog violinističkog natjecanja “A. Marcosig” u Italiji 1998. Bila je članica Zagrebačkog klavirskog trija (1997-2002) s kojim je zabilježila brojne nagrade u Hrvatskoj i inozemstvu, te gostovanja na domaćim i međunarodnim festivalima komorne glazbe u Izraelu, Norveškoj, Njemačkoj, Austriji, Sloveniji, Italiji i Nizozemskoj. Bila je članicom Pacific Music Festival Orchestra u Japanu (2003) i članicom Symphony Orchestra Academy of the Pacific u Kanadi (2004). Bila je i stalnom članicom Rotterdamskog komornog orkestra i Amsterdamskog simfonijskog orkestra, članicom ansambla Zagrebačkih solista te vodja dionice viola u Hrvatskom baroknom ansamblu.

zatvori