Petak, 19. travnja 2024.

Mladi glazbenici u Koprivnicu donijeli čak devet nagrada

Mladi glazbenici Umjetničke škole “Fortunat Pintarić” nastavljaju nizati izvrsne rezultate. S posljednja tri natjecanja vratili su se s čak devet nagrada.

Na Državnom natjecanju učenika osnovnih glazbenih škola “Mladi Padovec” u Novom Marofu Oskar Marić je izvedbom na gitari osvojio 2. nagradu. Drugo mjesto osvojile su i klavirske izvedbe Sabine Horvat i Tee Geci.

Na Međunarodnom natjecanju mladih glazbenika “Sonus” u Križevcima, nagrade je osvojilo četvero naših glazbenika. Teo Čokonaj je u kategoriji solfeggia osvojio 1. mjesto dok je Petra Podhraški svojom klavirskom izvedbom uzela drugu nagradu. Da koprivnička škola ima talentirane i sve uspješnije mlade pijaniste, pokazale su i Hana Široki i Sabina Horvat koje su zaslužile 3. nagradu.

Koprivnički glazbenici s nagradama su se vratili i iz Poreča. Međunarodno gitarističko i violinističko natjecanje donijelo je za izvrsno gitarističko umijeće Oskaru Mariću prvo, a Janu Samaržiji drugo mjesto.

Kako sviraju učenici “Fortunata Pintarića” imat ćemo prilike čuti i ovaj tjedan. Naime, već tradicionalni koncert pod maskama bit će održan u četvrtak od 18 sati u Domu mladih. Ovaj je program namijenjen svim građanima željnima dobre glazbe i fašenjskog veselja. Učenici će nastupiti kao solisti, u različitim komornim sastavima te u orkestru.

zatvori