Četvrtak, 25. travnja 2024.

Ministarstvo će financirati izradu Strategije razvoja turizma Podravine i Prigorja

Radni sastanak o položaju i razvoju kontinentalnog turizma s naglaskom na područje Koprivničko-križevačke županije održan je u prostorijama Ministarstva turizma. Prisustvovali su mu župan Darko Koren, direktor županijske Turističke zajednice Zdravko Mihevc i pročelnik županijskog Upravnog odjela za gospodarstvo, komunalne djelatnosti i poljoprivredu Marijan Štimac.

Sastanak su inicirali Koprivničko-križevačka županija i Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije u cilju skretanja pozornosti na razvoj kontinentalnog turizma i potrebu za izradom posebne strategije turizma u kontinentalnoj Hrvatskoj.

Na radnom sastanku analizirana je trenutna situacija te su raspravljane mogućnosti budućih aktivnosti za razvoj kontinentalnog turizma. Pomoćnica ministra turizma Snježana Brzica i načelnica Sektora za razvoj turističkih destinacija Zdenka Šutak najavile su planirane mjere koje će se pozitivno odraziti na položaj kontinentalne Hrvatske pri čemu je naglasak na osiguravanju kvalitetnijeg turističkog razvoja. Istaknuta je važnost poboljšavanja uvjeta za apliciranje na javne pozive i natječaje kako bi se otklonio neravnopravan položaj kontinentalne Hrvatske u mogućnosti apliciranja zbog trenutno postavljenih uvjeta, a naglasak je i na osiguravanju financijskih sredstava kontinentu, poglavito za razvoj cikloturizma.

Najavljen je i javni poziv temeljem kojega će Ministarstvo turizma financirati izradu Strategije razvoja turizma Koprivničko-križevačke županije.

zatvori