Četvrtak, 18. travnja 2024.

MARIO HONTIĆ Vratarska legenda novo je pojačanje Tehničara iz Cvetkovca

Legendarni koprivnički vratar Mario Hontić priključio se međužupanijskom ligašu Tehničaru iz Cvetkovca. Mladić u petom desetljeću života odlučio je pomoći Cvetkovčanima nakon što se ozlijedio njihov prvi vratar Edi Kovačić.

Kako je došlo do suradnje između najboljeg golmana nedavno odigrane Zimske lige i Nogometnog kluba Tehničar? — Ova odluka je zapravo samo plod suradnje nogometnih klubova Tehničar Cvetkovec i Slaven Belupo koja se rodila u zadnje vrijeme. Gospodin Joža Mađarić, koji je digao Tehničar na jednu veliku razinu, s popratnim sadržajima i nogometnim terenima uvijek izlazi u susret Slavenovoj Školi nogometa i prvoj ekipi za treninge kada je to potrebno. Upravo preko glavnog čovjeka Tehničara Cvetkovčani su zamolili čelne ljude Slaven Belupa, kako bih rekao, na jednu vrstu ispomoći, da pomognem njihovom klubu dok im se ne oporavi vratar Edi Kovačić, da sjednem na klupu, ili, Bože dragi, ako zatreba da stanem među vratnice — rekao nam je Hontić.

Snimio Marko Posavec.

Prema njegovim riječima, i dalje će primarno biti trener vratara u Slaven Belupu. Cvetkovčanima će uglavnom pomagati vikendima jer, unatoč godinama, njegova ljubav prema najvažnijoj sporednoj stvari na svijetu ne prestaje.

— Ja sam, kako se kaže, sportaš od glave do pete. Nije mi teško jer volim nogomet. Jako mi je drago da se još uvijek ljudi zanimaju za mene, a smatram da sam pokazao na veteranskom turniru Zimske lige da još uvijek mogu. Čak mi je i u Medulinu, na pripremama Slaven Belupa, trenutno najbolji trener u Hrvatskoj Željko Kopić dao čast da na dva treninga stanem na gol i nadam se da sam opravdao i njegova očekivanja. Kažem, mobilan sam i agilan, ako treba stat ću na gol. Priča je jednostavna – volim nogomet! — rekao nam je uvijek dobro raspoloženi Hontić.

S obzirom na ljubav koju iskazuje prema nogometu i entuzijastični način na koji priča o njemu, bit će pravi gušt još jednom među vratnicama gledati istinsku vratarsku legendu.

zatvori