Utorak, 23. travnja 2024.

SVE JE SPREMNO Više od 500 maškara dolazi na veliki Koprivnički fašnik

Sve je spremno za veliki Koprivnički fašnik koji će u subotu okupiti više od 500 maškara na središnjem gradskom trgu.

Bit će tu djeca iz koprivničkih vrtića Smiješak, Tratinčica i Igra, virovskog Zrna, novigradske Fijolice i drnjanskog Vrapčića, mali članovi KUD-a Delovi, novigradske mažoretkinje te učenici iz Podravskog sunca, osnovnih škola “Braća Radić” iz Koprivnice i “Mihovil Pavlek Miškina” iz Đelekovca.

>> Pogledajte galeriju fotografija s prošlogodišnjeg fašnika

Djeca će se na jedan dan pretvoriti u pčelice, vještice, bubamare, zmajeve, vitezove, trolove, dalmatinere i svašta drugo, a pridružit će se i desetak skupina odraslih maškara koje će tradicionalno na duhovit način progovoriti o aktualnim temama.

Maskirana povorka krenut će u 11 sati ispred Doma mladih s parkirališta kod Martinovke nakon čega će se skupine predstaviti građanima na Zrinskom trgu. Potom će Cinober, Presvetli i Dudek, aktualni gradski vlastodršci, presuditi Fašniku kao glavnom krivcu za sve prošlogodišnje probleme.

Fašnik u dječjim očima

Dječja maštovitost i kreativnost ponovo će biti predstavljena na izložbama pod nazivom “Fašnik u dječjim očima” u organizaciji Društva Naša djeca Koprivnica. Crteži, instalacije i maske koje su proteklih dana s puno veselja nastajali u koprivničkim dječjim vrtićima i školama bit će od petka, 24. veljače izloženi u predvorjima Komunalca, Doma mladih, Podravke, Dječjeg odjela koprivničke bolnice, u izlozima Gradske knjižnice i Turističke zajednice grada te u igraonici trgovačkog centra u Ulici kneza Domagoja. U ovoj igraonici će se na sam Fašnik u utorak, 28. veljače od 17 do 19 sati održati i mala maškarana zabava za djecu na kojoj će se uz ples, igre, kreativnu radionicu za izradu maski, dodijeliti i nagrade za najmlađe maske, najzabavnije kreacije i najbrojnije maskirane obitelji.

Ovim aktivnostima Društvo naša djeca Koprivnica potiče stvaralaštvo najmlađih te njeguje tradiciju fašničkih običaja u Podravini.

Izvor: Društvo Naša djeca Koprivnica.
zatvori