Četvrtak, 25. travnja 2024.

Koprivnica uvjerljivo svladala Slogu, Koren: Uz malo sportske sreće i popravak realizacije bit ćemo pravi

Nogometaši Koprivnice uvjerljivo su svladali županijskog prvoligaša Slogu iz Koprivničkog Ivanca rezultatom 6:0 u prijateljskom susretu igranom na terenu s umjetnom travom koprivničkog Gradskog stadiona.

Pogotke za momčad Želimira Mešnjaka zabili su dva puta Ivanović i Pavlović te po jednom Tucaković i Kovačić. Strateg Zelenih na početku susreta odlučio se za slijedećih jedanaest igrača: Tihelka – Tucaković, Zirdum, Koren, Srpak – Tuba, Srbljinović, Tkalčić – Bukovac, Pavlović, Ivanović. Još su igrali: Kurtanjek, Novak, Šokec, Brcković, Kudumija, Vrban, Stjepić, Filipović, Halavuk, Kovačić.

— Igrali smo dobro i dosta trčali, ipak mali minus je taj da smo dosta griješili u predaji lopte što možemo pripisati manjku koncentracije. Stvarno smo dosta radili, i što se tiče trke i što se tiče teretane, tako da očekujem da ćemo u prvenstvu biti odlično spremljeni. Želja mi je i da oni koji su manje trenirali, koji su oporavljenici, da što prije uhvate ritam kako bismo imali što širi kadar na raspolaganju. Sad nam kreće lagano osvježavanje za prvo kolo nastavka prvenstva i utakmicu sa BSK-om u Bijelom Brdu. Očekujem da nastavimo s igrama iz prvog dijela sezone te da budemo još bolji. Iako su nam otišla četiri prvotimca mislim da je uprava dovela dobre zamjene tako da smatram da neće biti problema. Ako imam neku želju za nastavak prvenstva onda je to da nam se osmjehne ono što nam je najviše nedostajalo na proljeće, a to je sportska sreća te da podignemo razinu realizacije jer se nogomet igra za golove — rekao nam je Marko Koren, obrambeni igrač Koprivnice.

Zelenima se prije nekoliko dana priključio mladi stoper Slaven Belupa Matko Zirdum koji će, sudeći po posljednje dvije utakmice protiv drugog sastava Farmaceuta i današnjem protiv Sloge, biti prvi izbor Želimira Mešnjaka na poziciji desnog stopera.

Iduća prijateljska utakmica Koprivnici će ujedno biti i ‘generalka’. U subotu će na Gradskom stadionu s početkom u 10:30 sati ugostiti trećeligaškog rivala Bjelovar.

zatvori