Subota, 20. travnja 2024.

Konzulat Republike Albanije olakšat će komunikaciju albanske zajednice na našem području

Zamjenici koprivničko-križevačkog župana Darko Sobota i Ivan Pal prisustvovali svečanom otvaranju Konzulata Republike Albanije u Varaždinu.

Počasnim konzulom imenovan je Stjepan Šafran odgovoran za područje Varaždinske, Koprivničko-križevačke i Međimurske županije, a otvaranje Konzulata, poručuju iz Županije, zasigurno će doprinijeti olakšanoj komunikaciji članova albanske zajednice na području tih triju županija.

Otvorenju su prisustvovali Nj.E. ministar vanjskih poslova Republike Albanije Ditmir Bushati i Nj.E. veleposlanik Republike Albanije u Hrvatskoj Ilir Melo koji su se u svojim govorima osvrnuli na prijateljski odnos dviju država. Naglasili su i važnost povezivanja putem diplomatskih i konzularnih odnosa za koje smatraju da će pospješiti, ne samo gospodarski rast, već i širenje zajedničkih kulturnih, povijesnih i drugih vrijednosti.

Prema podacima popisa stanovništva iz 2011. godine na području naše županije albanska nacionalna manjina broji 249 članova, a njihov predstavnik je Mehmed Ristemi.

zatvori