Srijeda, 24. travnja 2024.

KOLUMNA Romski Srbin organizira gay paradu u centru Koprivnice i to na katolički Uskrs!

Sigurno ste pomislili nakon što ste pročitali naslov: ‘Koji je ovo k****?!’ Jedan poveći dio vas koji reagira primitivno i instinktivno pomislio je sljedeće: ‘USRANI MALJ PA U ČELO!’

Onaj postotkom najmanji dio društva koji ne pada na ovakve sitne provokacije, često i najracionalniji, pomislio je: ‘Fućka mi se. Nego, jel ima doma mlijeka?’

Da vas smirim i da stanem na loptu, tvrdnja iz naslova je laž. Ne postoji romski Srbin koji planira organizirati gay paradu u centru Koprivnice na najveći hrvatski katolički blagdan, odmah nakon Božića, Velike Gospe, Svih svetih, Tijelova i godišnjice osnutka NDH. Ovaj naslov sam stavio da privučem vašu pažnju kako biste otvorili ovaj članak i pročitali moju kritiku upućenu svima na koje se ona odnosi, a takvi će se prepoznati. Ili neće, s obzirom na to da takvi ovu kolumnu vrlo vjerojatno neće pročitati do kraja čim shvate da se u njoj ne radi o romskom Srbinu.

Nedavno je naš omiljeni Koprivnički knjižničar Petar Lukačić sudjelovao u Bruxellesu na 30. godišnjici programa Erasmus+. Članak o divnom i vrijednom Petru pročitalo je ravno 95 ljudi, uključujući i mene. Samo 95 ljudi je zanimalo što on radi u glavnom gradu Europe i kakve koristi će imati Koprivnica odnosno naša knjižnica od toga. Šteta što nije romski Srbin koji planira organizirati gay paradu u centru Koprivnice na Uskrs.

Hrvači Podravke prošle su godine osvojili gotovo 150 odličja. Članak je otvorilo 50-ak ljudi. Točnije, 47 ako ćemo biti precizniji. S posebnim ponosom jer se među tim hrvačima krije nečiji sin ili nećak, na članak je kliknulo samo 47-ero njih. Šteta što nisu romski Srbi koji planiraju organizirati gay paradu u centru Koprivnice na Uskrs.

Idemo dalje, sjajna mlada klaviristica Petra Podhraški u Koprivnicu je donijela još jedno međunarodno priznanje. Članak je otvoren ravno 150 puta, uključujući i moj klik. Znatiželja je bila potaknuta samo 150 puta, a malena je zaslužila barem 10 puta više od toga. Šteta što nije romska Srpkinja koja planira organizirati gay paradu u centru Koprivnice na Uskrs. Međutim, našoj Petri se vjerojatno fućka za to, ona svira svoje i bravo za nju!

U sklopu Blok sata, projekta koji zajednički provode koprivnički srednjoškolci, njihovi profesori i profesorice te udruga Mamuze, srednjoškolci su pripremili izložbu i recitaciju poezije koja je zavrijedila 45 naših klikova, a gimnazijalci koji uče uz pomoć najnovije tehnologije zaslužili su 100-tinjak. Tko ih jebe, zašto nisu romski Srbi koji planiraju organizirati gay paradu u centru Koprivnice na Uskrs umjesto da drkaju po kompjuterima, vrag ti jebi to.

Potpuno svjestan toga da ne otkrivam toplu vodu, mogao bih ovako do sutra jer ovakvih primjera ima na stotine i to na svakom portalu. Previše pažnje poklanjamo nebitnom u bitnom, a premalo bitnome u nebitnom i ljudima koji zaista zaslužuju naše divljenje i respekt. Previše pažnje pridajemo stvarima koje bismo trebali ostaviti da ih pojedu zubi vremena, a premalo vrijednostima koje bi trebalo istinski braniti i štititi. Previše se uzbuđujemo na sitne i jeftine provokacije kako medija, tako i raznih individua, a premalo na tuđi pojedinačni uspjeh kojeg ponekad i doživljavamo kao provokaciju. Previše se bavimo drugima, a premalo sobom. Naslov ove kolumne vam je to otkrio po tisućiti put.

Međutim, ono što vam naslov nije otkrio jest to da velika većina vas neće pročitati ovu kolumnu do kraja. Samo rijetki će si dati truda, odvojiti malo vremena i pokušati razumjeti ono što je pisac htio reći, bez da ga na prvu prozovu jeftinim i nebitnim provokatorom. Ostali će razočarano zatvoriti ovu internet karticu čim pročitaju da je tvrdnja iz naslova laž jer neće imati na što pljunuti koktel gorčine, psovki i općeg nezadovoljstva vlastitim životom ili sredinom u kojoj žive.

Tko je autoru kriv što nije romski Srbin koji planira organizirati gay paradu u centru Koprivnice na Uskrs.

Pusa, bre kume!

Autora možete pratiti i na njegovom Facebook profilu.


Stavovi izrečeni u kolumnama isključivo su stavovi autora i nisu nužno stavovi uredništva portala.

zatvori