Četvrtak, 18. travnja 2024.

HSS odabrao kandidata za župana

Mario Hudić i službeno je kandidat HSS-a za novog podravsko-prigorskog župana. Odlučeno je to sinoć tijekom pete sjednice Predsjedništva županijskog HSS-a koje je o Hudićevoj kandidaturi jednoglasno odlučilo.

Hudić je načelnik Općine Koprivnički Bregi. Kao diplomirani ekonomist radi u Podravci na poziciji voditelja prodaje za ključne kupce. Vjeruje, kaže, da će mu stečena znanja i sposobnosti dobro doći kako bi poboljšao stanje u županiji.

— Ako izdvojimo pojedine segmente kao što su obrazovanje, gospodarstvo, konkurentnost i privlačnost naše županije za investicije u usporedbi s nekim susjednim nam županijama, onda smatram da treba kreirati nove programe i unijeti nove ideje. To je moguće i u poljoprivredi, turizmu i klulturi… U svim tim segmentima ima prostora za napredak.

Hudić smatra da je došlo vrijeme i za reorganizaciju županijske uprave i njenih ustanova kako bi one maksimalno bile na usluzi svim žiteljima ove županije, ali i jedinicama lokalne samouprave, osobito onima s malim proračunima.

Na konkretan upit pak bi li bio spreman biti dožupan ako njegova stranka prihvati kandidata potencijalnog koalicijskog partnera, Hudić je odgovorio:

— O tome nisam razmišljao. Ja sam kandidat za župana. HSS je u pregovorima s potencijalnim partnerima i vidjet ćemo kako će se situacija razvijati. No moj je fokus prvenstveno na kandidaturi za župana.

Kao najbliže suradnike potencijalni HSS-ov župan Hudić vidi kolege stručnjake za pojedine segmente, pri čemu smatra da je stručnost važniji kriterij od stranačke pripadnosti. Sklon je, kaže Hudić, timskom radu i svjestan da pojedinac ne može sve sam. O konkretnim imenima još nije spreman govoriti.

zatvori