Četvrtak, 28. ožujka 2024.

FOTO Naš Bojan bio je na treningu ‘pitchanja’, evo zašto bi ga svakome preporučio

U novom coworking prostoru Koprivničkog poduzetnika održan je trening ‘pitchanja’, tečaj prezentiranja ili javnog nastupa kojeg je održao uspješan poduzetnik i trener Pitcha Peter Bruner iz Slovenije, osnivač Qriouz-a i Oosm-a.

Na šestosatnoj radionici polaznici, većinom poduzetnici, učili su kako sažeto i kratko predstaviti svoju uslugu ili proizvod, komunicirati problem/rješenje/smisao/želju, prenijeti strast o onome što govoriš i koristiti moderne alate koji pojačavaju verbalnu komunikaciju.

Ova vrsta treninga i sam naziv najviše je uvriježen kod start-up scene jer su upravo poduzetnici oni koji trebaju pitchati svaki dan, a kod startupova on je najučinkoviti alat najbržeg proboja na tržište, bilo da se radi o marketingu, pronalasku investitora ili prodaji proizvoda. No, vještine Pitcha primjenjive su u svim drugim situacijama poslovnog i privatnog života, a u to se uvjerio i naš kolega, radijski voditelj Radio Drave Bojan Horvat koji je također pohađao ovu radionicu:

— Mislim da mi je ova radionica itekako promijenila način na koji ću ubuduće pripremati svoja javna izlaganja i nastupe. Naučio sam kako pojačati svoju verbalnu komunikaciju odnosno interakciju sa ljudima, kako pravilno koristiti powerpoint prezentaciju uz izlaganje i kako govorom tijela izgledati što opuštenije. S obzirom na posao kojim se bavim, dani savjeti će mi itekako pomoći. Dobro, ajde i zafrkavali smo se (smijeh).

Vrlo zanimljiv predavač u ugodnoj opuštenoj atmosferi opravdao je “dobro uloženo vrijeme” svih polaznika treninga pa tako i Bojana koji priznaje da se među okupljenim poduzetnicima pomalo osjećao kao ‘crna ovca’ međutim i sam je dobio poslovnu ideju za koju se nada da će je realizirati još ove godine:

— Ne mogu vam u ovom trenutku reći o čemu se radi jer nisam do kraja razradio samu ideju međutim bazirat će se na mobilnoj aplikaciji, a glavni subjekt cijele poslovne priče jest 4. najvažnija stvar u mom životu – hrana (smijeh)!

Svakome bi trening ‘pitchanja’ preporučio jer, kako sam kaže u svom stilu:

— U svijetu modernog načina poslovanja, nema mjesta za gluposti i sr***,
Svijet se užurbano mijenja jer takva su došla vremena.
Neću da vas čujem više da nećete stić’ naučiti kako napraviti dobar pitch!

zatvori