Petak, 19. travnja 2024.

FOTO Mali Vrapčići upoznali rad Ureda za zaštitu i spašavanje

Mališani iz Dječjeg vrtića ‘Vrapčić’ Drnje u petak su imali prilike iskusiti kako je to biti vatrogasac. Naime, povodom obilježavanja Dana europskog broja za hitne službe 112 i dvanaest godina od primjene broja 112 u Republici Hrvatskoj, djeca su posjetila Područni ured za zaštitu i spašavanje Koprivnica.

— Osobita zanimljivost za djecu bila je simulirana vježba u suradnji s Javnom vatrogasnom postrojbom Koprivnica što je djecu oduševilo, posebice jer su osobnim iskustvom mogli pratiti žurnost i tijek nakon telefonske dojave na broj 112 te preusmjeravanje poziva na potrebne službe koje nastavljaju s akcijom pomoći, ovisno o vrsti dojave — rekla je odgojiteljica Ivana Antolić.

Izvor: Dječji vrtić Vrapčić, Drnje.

U Područnom uredu DUZS-a djecu i zaposlenike vrtića dočekali su djelatnici na čelu s voditeljem koprivničkog Županijskog centra 112 Romanom Sabolom koji je mališanima uručio prigodne edukativne materijale, ali i vrlo poučan kalendar za tekuću godinu.

Ravnateljica vrtića Snježana Tišljarić najavila je i kako će djelatnici DUZS-a uzvratiti posjet:

— Sukladno Preventivnim programima ustanove nastavlja se suradnja s DUZS-om već ove radne godine kada će djelatnici Ureda provesti u prostorima našeg vrtića redovitu evakuacijsku vježbu. Suradnja sa DUZS-om Koprivnica traje već nekoliko godina te zahvaljujući gospodinu Miroslavu Blažotiću osim edukativnih zajedničkih projekata obuhvaća i teme primjerene uz dob djece ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja — kazala je ravnateljica.

Izvor: Dječji vrtić Vrapčić, Drnje.
Izvor: Dječji vrtić Vrapčić, Drnje.
zatvori