Četvrtak, 28. ožujka 2024.

FOTO Izlet dobročinitelja župe Sv. Josipa radnika

Predsjednica skupštine Koprivničko-križevačke županije i Povjerenstva za ravnopravnost spolova Verica Rupčić sudjelovala je na izletu dobročinitelja župe Sv. Josipa radnika iz Novog Virja.

Izlet je organizirao župnik župe Svetoga Josipa radnika Krunoslav Milovec u znak zahvalnosti za pomoć i potporu župi. Među izletnicima-dobročiniteljima su se tako našli i načelnici Mirko Perok, Branko Mesarov, Zdravko Ivančan, saborski zastupnik Mladen Mađer i zamjenik Marko Horvat, crkveni i svjetovni vijećnici iz Novog Virja te privrednici i obrtnici koji svojim donacijama, prilozima i aktivnostima pomažu župi i koji su doprinijeli izgradnji kapele bl. Alojzija Stepinca u Bukevju.

Dobročinitelji su u okviru izleta posjetili župnu crkvu Sv. Jurja na bregu u Međimurju. Tamošnji župnik Ivica Puškadija je upoznao izletnike s poviješću crkve, s posebnim naglaskom na dan 4. lipnja 2008. godine kada se crkveni toranj srušio do temelja.

Izletnici su nakon toga otišli u Varaždinsku katedralu gdje je velečasni Krunoslav Milovec služio Svetu misu za sve dobročinitelje, a u misnim čitanjima su sudjelovali Verica Rupčić i Branko Mesarov.

Druženje je nastavljeno obilaskom crkve Majke Božje Radovanske u rodnom mjestu župnika Milovca te ručkom u župnom uredu u Radovanu. Tamo im se pridružio varaždinski biskup Josip Mrzljak koji je izrazio zahvalu svima koji pomažu crkvi. Posebno je naglasio važnost zajedništva, koje je na poseban način iskazano ovim izletom.

zatvori