Četvrtak, 28. ožujka 2024.

FOTO Kako iskoristiti EU fondove za umjetnost i kulturu za mlade

Info dan o programima Ministarstva kulture sufinanciranima iz Europskog socijalnog fonda, povodom Poziva “Umjetnost i kultura za mlade”, održan je danas u dvorani Hrvatske gospodarske komore u Koprivnici.

Cilj Poziva je bolja socijalna uključenost mladih u Republici Hrvatskoj, posebno mladih u nepovoljnom položaju, kroz veće sudjelovanje u kulturnim i umjetničkim aktivnostima i sadržajima dok su ciljna skupina mladi u dobi od 15 do 25 godina, posebice mladi u nepovoljnom položaju.

— Drago mi je da u partnerstvu s Ministarstvom kulture imamo ovaj Info dan i što ćemo korištenjem europskih sredstava jačati naše ljudske potencijale. Vjerujem da ćemo kroz njega našim mladim umjetnicima, kulturnjacima i svima koji mogu aplicirati na ove projekte omogućujemo pristup informacijama kako bi lakše napisali projekte i na taj način ostvarili svoje ciljeve — rekao je zamjenik koji obnaša dužnost gradonačelnika Mišel Jakšić.

Predstavljeni su bili i pozivi “Umjetnost i kultura 54+” te “Kultura u centru – potpora razvoju javno-civilnog partnerstva u kulturi” kao i ostali pozivi koje Ministarstvo kulture uskoro planira objaviti u sklopu Operativnog programa “Učinkoviti ljudski potencijali” 2014. – 2020.

Obavezni udio nacionalnog sufinanciranja od 15 posto osigurat će Ministarstvo kulture iz državnog proračuna. Ukupan iznos bespovratnih sredstava iznosi 18 milijuna kuna gdje udio financiranja po pojedinom projektu iznosi 100 posto prihvatljivih troškova, od čega je 85 posto osigurano iz sredstava Europskog socijalnog fonda (ESF-a).

Info dan organizirao je Grad Koprivnica u suradnji s Ministarstvom kulture.

zatvori