Petak, 26. travnja 2024.

FOTO: HDZ još uvijek bez kandidata za župana, Jandroković: Bolje je malo pričekati nego pogriješiti

Najavama usprkos, podravsko-prigorski HDZ još nije odlučio koga će podržati za kandidata za župana na predstojećim lokalnim izborima.

Glavni tajnik stranke Gordan Jandroković tek je rekao da je u redovnom obilasku županijskih organizacija:

— Sada ću razgovarati sa svojim kolegama i čut ću njihova razmišljanja. Tražit ćemo ona rješenja koja su optimalna, najkvalitetnija i najbolja za HDZ. Ako danas dođemo do takvih rješenja, onda ćemo već možda danas izaći s imenom kandidata za našeg župana. Ako kolege smatraju da je potrebno još malo vremena da bismo proveli kompletnu i kvalitetnu analizu, onda ćemo tu informaciju podijeliti s vama vrlo skoro.

No ipak, zašto HDZ još uvijek nema stav o tome tko će biti ili koga će poduprijeti za kandidata za župana?

— Mi smo do sada definirali 17 kandidata za župane. Ostalo je još nekoliko županija, nekoliko velikih gradova u kojima tražimo najbolja moguća rješenja. Tako i u Koprivničko-križevačkoj županiji smatramo da ima još vremena i da ćemo, analizirajući što je najbolje za HDZ, donijeti odluke. Još nije kasno, do izbora je ostalo manje od stotinu dana. To je sasvim solidan rok da odredimo kandidata i da izađemo na najbolji mogući način. Bolje je malo sačekati i imati najbolje rješenje nego žuriti i možda pogriješiti — kazao je Jandroković.

Snimio Marko Posavec.

Predsjednik županijskog HDZ-a Darko Sobota rekao je da zanimanje javnosti za ovu temu ne čudi no, kaže, vremena ima još dosta:

— Mi smo velika stranka s puno članova, po svemu smo najjači u županiji, a tako će biti i na lokalnim izborima, uvjeravam vas u to. Bez obzira na to radi li se o izborima za župana ili načelnike i gradonačelnike. Donijet ćemo stavove koji će nam jamčiti da na lokalnim izborima polučimo najbolje rezultate. No, sigurno je da u podravsko-prigorskom HDZ-u nema nikakvih raskola koje mnogi priželjkuju.

A iako je glavni tajnik HDZ-a Jandroković došao u Koprivnicu prvenstveno zbog lokalnih izbora, osvrnuo se i na aktualnosti oko Podravke. Na konkretan upit rekao je:

— Podravka ima svoja legalna tijela i svatko onaj tko će u ime države odlučivati vodit će računa o tome da Podravka ostane snažna kompanija i da što više surađuje s lokalnim kooperantima. U tom kontekstu naravno da razgovaram i s ljudima iz ovog kraja i ovdašnjeg HDZ-a. No, smatram da država ne treba pretjerivati sa svojim utjecajem na trgovačka društva već samo u onom dijelu koji će omogućiti kvalitetno upravljanje i kvalitetan menadžment. Uspješnu kompaniju mogu voditi samo oni koji se razumiju u biznis.

Jandroković je najavio i da, s obzirom na to da se bliže lokalni izbori, možemo očekivati i da će predsjednik HDZ-a, premijer Andrej Plenković doći u naš kraj i više puta.

Žuapnijski odbor HDZ-a sastanak s glavnim tajnikom nastavio je iza zatvorenih vrata u stranačkim prostorijama u Vargovićevoj.

zatvori