Srijeda, 27. ožujka 2024.

FOTO Bimbo iskoristio treću ‘meč loptu’ i postao prvak, Krešimir Škvorc najbolji igrač KC lige

Drama na KC ligi, malonogometnom natjecanju pod medijskim pokroviteljstvom Radio Drave i informativnog portala Drava.info, ipak je pripala Bimbu koji je pobjedom nad Protim/Mavik/ Mesnicom Martinjak rezultatom 4:1 došao do svojeg prvog naslova prvaka.

Baš kako su i priželjkivali ljubitelji malog nogometa današnji sportski dan u dvorani Srednje škole priredio je pravu dramu. Drugoplasirani Romantičari svladali su u uzbudljivoj utakmici Klikaj.hr rezultatom 3:2, dok je trećeplasirani Caffe bar Active pobijedio Inductu s uvjerljivih 6:2. U tom trenutku Romantičari su držali jednu ruku na peharu s bodom i utakmicom više od Bimba.

Kao u filmskom scenariju, Bimbači su u ‘pet do 12’ morali pobijediti Protim/Mavik/Mesnicu Martinjak kako bi došli do svoje prve titule. I to im je pošlo za nogama, iskoristili su treću meč loptu nakon što su u proteklih dva tjedna propustili svladati Romantičare i Sedmu silu. Krešimir Škvorc, popularni Kec, i ekipa zasluženo i uvjerljivo su svladali Mavikovce rezultatom 4:1. Posebno je bio raspoložen Bebek s tri pogotka, a jedan je dodao baš Kec.

– Pustili smo prošle dvije utakmice kako bi se druge ekipe malo veselile, da dobijemo malo na uzbudljivost i evo, postigli smo ono što smo htjeli: puna dvorana i da se pobjednik ne zna do zadnjih sekunda. Dali smo drugim ekipama malo veselja, okupili ih sve u jednu podmornicu i evo danas ih potopili, haha – odlično raspoložen bio je Kec.

– Stvarno mi je drago što smo osvojili, osjećaj je odličan. Sretan sam zbog dečki, ove godine smo stvarno bili dobri. Odlično smo igrali, imali smo odličnog golmana, sve nam se poklopilo i bilo bi zaista šteta da ovo nismo iskoristili. Želim još jednom pohvaliti organizatore. Zaista je KC liga odlična, napeta, čak i bolja od od ozbiljnog nogometa i što je najbitnije uvijek najbolji pobjeđuju, haha. Hoćemo li obraniti titulu? Tko zna, za sad više razmišljamo o prijavi u Ligu bez briga – zaključio je kapetan Bimba.

U ostalim utakmica Sedma sila je remizirala s Udrugom za mali nogomet rezultatom 1:1 i tako ih prikovala za samo dno ljestvice. CB 048 i studenti svladali su KKC Pixel s uvjerljivih 4:0, a Petgrad/OPG Radiček i Golf odigrali su 4:1. Utakmica Lige bez briga ponudila nam je pravu golijadu. Grad je svladao Odvjetnike s 8:4, a posebno raspoložen bio je Blažotić s četiri pogotka. Utakmica u ženskoj konkurenciji između Drnja i Li-la završila je bez pogodaka.

Nakon što su odigrane sve utakmice najboljima su dodijeljeni pehari i diplome. Najbolji igrač KC lige je Krešimir Škvorc iz Bimba, najbolji strijelac je Dalibor Jagić, igrač Protim/Mavik/Mesnica Martinjak s 11 pogodaka, najbolji golman je Hrvoje Ružić iz Sedme sile, a trofej Fair play pripao je Inducti ++.

U ženskoj konkurenciji najbolja igračica lige je Ivana Kirilenko iz Iskre/Klesarstvo Dejan, igračica s najviše pogodaka je njena suigračica Tea Tomašek s osam pogodaka, dok je Marija Dolenec iz ŽNE Drnje najbolja golmanica. Trofej Fair play pripao je Kapljicama.

– Mogu reći da smo i više nego zadovoljni osmom sezonom KC lige. Promjene koje smo napravili u odnosu na prošlu godinu bile su pun pogodak. Smanjenjem broja momčadi u muškoj konkurenciji s 14 na 12 dobili smo veću koncentraciju kvalitete, a samim time i bolji nogomet i jednu veliku neizvjesnost. Čestitao bih ovom prilikom Bimbu na zasluženo osvojenom prvom mjestu, a također bih čestitao i Romantičarima i Activeovcima na drugom i trećem mjestu. U ženskoj konkurenciji imali smo samo četiri ekipe što je evidentan problem, ali ni kod cura nije nedostajalo neizvjesnosti. Liga bez briga također je bila pogodak. Reakcije ekipa su i više nego pozitivne, a već sada razmišljamo o tome da ju proširimo jer nam se javljaju neke nove ekipe – rekao nam je Goran Čičin Mašansker tajnik koprivničke Udruge za rekreativni sport.

– Ove godine smo nekim akcijama nastojali privući više ljudi u dvoranu. To smo uspjeli suradnjom s Malom sportskom školu. Zaista je bilo lijepo vidjeti mališane kako igraju nogomet zbog čega su i dobili svi zlatne medalje za sudjelovanje. Što se tiče iduće sezone, već razmišljamo kako da liga bude još bolja i smišljamo kako da ona još više napreduje – zaključio je.

Još jedna sezona KC lige je iza nas. Nagledali smo odličnih utakmica, smiješnih situacija, nasmijanih lica, znojnih čela i svega onoga što je ovaj malonogometni spektakl učinilo još jedno posebnim. Sigurno je da ćemo s nestrpljenjem čekati da prođe godina dana da ponovno uživamo u nogometnu najboljih koprivničkih amaterskih haklera.

Sedma sila 1:1 Udruga za mali nogomet KC
Inducta ++  2:6 Caffe Bar Active
NK Romantičari 3:2 Klikaj.hr
PROTIM-MAVIK-MESNICA MARTINJAK 1:4 Bimbo
CB “048”/U.Š.R.P.S. 4:0 KKC PiXeL
Caffe bar Golf 4:1 Petgrad/OPG Radiček
Grad Koprivnica 8:4 Forma Legalis
ŽNE Drnje 0:0 Li-La

1 Bimbo 11 8 2 1 28:14 26
2 Caffe Bar Active 11 8 0 3 36:23 24
3 NK Romantičari 11 7 3 1 25:15 24
4 Petgrad/OPG Radiček 11 6 2 3 28:13 20
5 CB Golf 11 6 1 4 23:19 19
6 PROTIM-MAVIK-MESNICA MARTINJAK 11 5 2 4 25:29 17
7 Klikaj.hr 11 4 2 5 16:19 14
8 CB “048”/U.Š.R.P.S. 11 3 2 6 19:21 11
9 Sedma sila 11 1 7 3 14:17 10
10 Inducta ++ 11 2 2 7 11:21 8
11 KKC PiXeL 11 2 1 8 15:29 7
12 Udruga za mali nogomet KC 11 1 2 8 14:34 5

 

zatvori