Četvrtak, 25. travnja 2024.

Felak: Očekujem da Nadzorni odbor imenuje upravu koja će voditi računa o lokalnim interesima

Damir Felak, saborski zastupnik i zamjenik predsjednika koprivničkog HDZ-a, zadovoljan je što je skupština Podravkinih dioničara jučer odradila svoj posao. Očekuje da će i Nadzorni odbor imenovati novu upravu.

— Ja sam svoj stav davno iznio — rekao je Felak Dravi.info. — Smatram da ljudi koji su na čelu Uprave Podravke političkim imenovanjem moraju otići i da moraju doći stručni ljudi, po mogućnosti sa što manjim utjecajem politike. Jasno, očekujem i da Uprava Podravke u budućnosti više računa vodi i o lokalnim interesima, a ne da samo ganja profit. Kad govorim o lokalnim interesima, mislim prvenstveno na radna mjesta u Podravci.

Felak je jedino nezadovoljan što među predstavnicima države u Nadzornom odboru nije i Koprivničanka iz bankarskog sektora, Sanda Fuček Šanjić. — Nisam zadovoljan što je iz kombinacije ispala kandidatkinja iz Koprivnice, no tako je kako je. Nažalost, velim, na to nisam mogao utjecati niti sam pitan oko toga. To je stvar dogovora vlasnika.

Lokalni HDZ nije utjecao na procese koji se trenutno događaju oko Podravke, istakao je Felak te pojasnio: — Lokalni HDZ nije ni želio utjecati i uvjetovati neke stvari. Time se u ime države bavi Ministarstvo državne imovine na čelu s Goranom Marićem. Jasno, mirovinski fondovi koji su relativni većinski vlasnici kompanije imaju u svemu tome svoje interese.

Felak je uvjeren da će Nadzorni odbor imenovati kvalitetnu upravu koja će, osim poslovnih rezultata kompanije, voditi računa i o lokalnim interesima.

zatvori