Četvrtak, 28. ožujka 2024.

Županija nastavlja financirati rad specijalističkih ambulanti u Križevcima i Đurđevcu

Koprivničko-križevački župan Darko Koren potpisao je s ravnateljima županijskih zdravstvenih ustanova – Bolnice, Zavoda za javno zdravstvo i Doma zdravlja, Sporazum o suradnji na osiguravanju i provedbi specijalističko-konzilijarne zdravstvene zaštite u Križevcima i Đurđevcu.

Specijalističko-konzilijarnu zdravstvenu zaštitu provode timovi, odnosno liječnik specijalista i medicinska sestra/tehničar te zaposlenici Bolnice, a sve to u cilju unapređenja kvalitete zdravstvene zaštite stanovnika Koprivničko-križevačke županije. Prošle godine specijalističko-konzilijarna zdravstvena zaštita na području Đurđevca i Križevaca provodila se u šest specijalističko-konzilijarnih ambulanti u kojima je pregledano ukupno 4.186 pacijenata.

Za provedbu danas potpisanog Sporazuma u ovogodišnjem županijskom proračunu osigurano je ukupno 340.000 kuna. S radom će nastaviti tri ambulante u Đurđevcu – oftalmološka, internistička i kirurška te tri ambulante u Križevcima – urološka, internistička i psihijatrijska.

Cilj ove zdravstvene zaštite je širenje mreže specijalističko-konzilijarne zdravstvene zaštite u Đurđevcu i Križevcima kako bi stanovnicima izvan Koprivnice kao županijskog središta specijalističke medicinske usluge bile dostupnije i brže. To je posebno važno za starije i teže pokretne stanovnike koji ne moraju trošiti vrijeme i novac zbog odlaska na preglede u Koprivnicu.

zatvori