Subota, 20. travnja 2024.

Obnova dviju škola, ali i koprivničke bolnice, planira se financirati sredstvima iz europskih fondova

Župan Darko Koren i ravnateljica PORA-e Razvojne agencije Podravine i Prigorja Melita Birčić predstavljali su Koprivničko-križevačku županiju na redovnom mjesečnom sastanku s ministricom regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabrijelom Žalac što je u petak održan u Sisku.

Glavna tema je bila razmjena informacija o natječajima za pripremu projektnih prijedloga pri čemu je naglašena potreba dvosmjerne komunikacije između Ministarstva i svih nositelja regionalnog razvoja o natječajima i mogućnostima financiranja projekata u ovoj godini.

Od župana Darka Korena doznajemo da Županija ove godine planira kandidirati dva projekta. Riječ je o rušenju i izgradnji aneksa uz Osnovnu školu Sveti Petar Orehovec, čime bi se konačno riješio problem loše statike dijela školske zgrade, te dogradnja područne škole u Peterancu. Oba projekta su u vrijednosti oko 3,5 milijuna kuna, pri čemu se može računati na sufinanciranje od strane Ministarstva u visini od oko milijun kuna.

Koren očekuje da će potporu dobiti i veliki projekt rekonstrukcije i opremanja koprivničke bolnice kojega je osmislio ravnatelj dr. Mato Devčić. Kako je riječ o velikom i skupom projektu, namjera je financijsku potporu dobiti iz EU fondova.

zatvori