Petak, 29. ožujka 2024.

Zimska služba spremna je za novi snijeg koji nam upravo stiže

Prognostičari najavljuju kako će kiša tijekom poslijepodneva prijeći u snijeg koji bi nam do sutrašnjeg jutra mogao ostaviti i značajan snježni pokrivač.

Tim povodom, zamjenik koji obnaša dužnost gradonačelnika Mišel Jakšić sastao se s predstavnicima gradskih službi zaduženih za provedbu poslova Zimske službe na koprivničkom području. Predstavnici komunalnog redarstva, Upravnog odjela za izgradnju grada i prostorno uređenje, Komunalca i Kominga analizirali su dosadašnji rad Zimske službe te zaključili kako prilikom dosadašnjih oborina nije bilo problema u prometu te kako je Zimska služba pravovremeno i kvalitetno odradila svoj posao.

— Do sada nisu zabilježene veće oborine, jedino je potencijalne probleme mogao stvarati led koji se uslijed niskih temperatura stvarao na kolnicima, ali mogu iskazati zadovoljstvo radom Zimske službe Grada Koprivnice koja je pravovremeno reagirala i odradila svoj posao kvalitetno. S obzirom na najavu novih oborina ovim putem apeliram na građane da i oni pripaze i prilagođavaju se uvjetima na cestama — poručio je Jakšić, zaključivši kako je gradska Zimska služba spremna za nadolazeće zimske uvjete.

To znači kako su osigurane dovoljne količine soli i sipine za posipanje te kako je sva potrebna mehanizacija spremna za pravovremenu reakciju. Vozni park čini sedam kamiona, jedanaest traktora, tri utovarivača i dva gredera.

Izvor: koprivnica.hr

Recimo i kako Zimska služba djeluje prema Izvedbenom programu Zimske službe koji je izradio Komunalac, a obuhvaća 251,8 kilometara nerazvrstanih cesta i 98,6 kilometara pješačko-biciklističkih staza, kao i javna parkirališta koja nisu pod naplatom koncesionara.

Sezona zimskog održavanja nerazvrstanih cesta, trgova, parkirališta i staza u gradu Koprivnici započela je 15. studenoga 2016. i trajat će do 15. travnja 2017. godine.

U trenutku objave ovog teksta, krajevi sjevernije od nas počeli su dojavljivati prijelaz kišnih oborina u snježne, što se uskoro očekuje i kod nas.

zatvori