Četvrtak, 25. travnja 2024.

FOTO/VIDEO Pada snijeg, dočekajmo ga – poezijom

Kao što je i najavljeno, u Koprivnici pada jak snijeg i već je počelo stvaranje snježnog pokrivača. Zimska služba već je na ulicama i čini sve što može da se promet odvija sa što manje poteškoća, ali naravno budite oprezni, vozite polako i obavezno s propisnom zimskom opremom.

A kao i lani, udruga Mamuze poziva vas da prvi ozbiljniji snijeg ove zime dočekamo uz umjetnost i to poeziju. Riječ je o novom izdanju festivala 50 Poems for Snow – 50 pjesama za snijeg koji će se održati večeras s početkom od 20 sati u snijegom prekrivenom gradskom parku. Okupljanje je zakazano za 20 sati kod meteorološkog stupa blizu fontane, nakon čega svi sudionici zajedno odlaze do lokacije održavanja festivala.

Poeziju će recitirati Nikol Bali, Antonio Grgić i Denis Košćak. Na repertoaru su njihovi vlastiti radovi uz nekoliko pjesama Konstantina Kavafisa kojemu je ovo izdanje festivala posvećeno.

Što se tiče vremenskih prilika u nadolazećim danima, snijeg će tijekom noći prestati, vrijeme će se sutra smiriti, a moguća su i sunčana razdoblja. Od ponedjeljka oblačnije i hladnije, a tijekom idućeg tjedna moguć je i novi snijeg.

 

Kakva trpačina u Koprivnici!

Posted by Drava.info on Friday, January 13, 2017

Snimio Marko Posavec.
Snimio Marko Posavec.
Snimio Marko Posavec.
zatvori