Subota, 20. travnja 2024.

Vesna Želježnjak pravomoćno osuđena na osam mjeseci uvjetno

Vesna Želježnjak, bivša gradonačelnica Koprivnice, pravomoćno je osuđena na 8 mjeseci uvjetne kazne jer je kao saborska zastupnica naplatila putne troškove iako su je u Zagreb vozili koprivnički vatrogasci službenim automobilom.

Njen odvjetnik Krunoslav Kunštić rekao nam je da on i njegova klijentica u potpunosti poštuju pravomoćnu sudsku odluku bjelovarskog Županijskog suda te pojasnio da je njihova žalba djelomično prihvaćena i izrečena je blaža kazna.

Tome unatoč, pojašnjava Kunštić, nisu zadovoljni drugostupanjskom odlukom jer nisu prihvaćeni ostali argumenti i pravni stavovi kojima je u žalbi detaljno obrazloženo da Vesna Želježnjak nije počinila kazneno djelo. Kunštić je stoga predložio da nastave pravnu bitku podnošenjem izvanrednih pravnih lijekova te moguće i ustavne tužbe, no njegova klijentica, ističe Kunštić, u daljnju pravnu bitku nije željela ići iz privatnih razloga.

Kunštić napominje i da je Vesna Želježnjak još tijekom postupka vratila cjelokupni iznos novca za koji je bila terećena. Riječ je o 4.940,00 kuna pa tako, zaključuje odvjetnik Kunštić, više nitko nije oštećen.

zatvori