Četvrtak, 25. travnja 2024.

FOTO Slavko Tucaković novi je predsjednik podravsko-prigorskog SDP-a

Slavko Tucaković novi je predsjednik podravsko-prigorskog SDP-a. Na danas održanim izborima dobio je 54,37% glasova naspram Mladena Kešera koji je dobio 45,63% glasova.

U svojoj prvoj izjavi za Dravu.info, Tucaković je rekao da mu je današnja pobjeda potvrda da je proteklih godina dobro radio te mu daje snage da i dalje ustraje. Zahvalivši svim SDP-ovcima koji su se odazvali današnjim izborima, a takvih je 883 od 1.560, koliko ih je na članskim popisima, poručio im je i da očekuje da svi stave glave skupa. Zajedništvo je više nego bitno u daljnjem radu podravsko-prigorskog SDP-a, poručio je Tucaković.

Na upit kako vidi suradnju s njegovim protukandidatom Mladenom Kešerom, Tucaković je rekao da mu zahvaljuje na korektnosti. Kešer je večeras nazvao Tucakovića i čestitao mu na pobjedi. Ovaj kalnički SDP-ovac član je Glavnog odbora stranke i Tucaković vjeruje da njih dvojica mogu surađivati ne samo za boljitak ovdašnjeg SDP-a već i svih Podravaca i Prigoraca.

Inače, pred podravsko-prigorskim SDP-om puno je posla, poručuje Tucaković. Za početak, trebat će održati konvenciju i izabrati županijsko predsjedništvo stranke i ubrzano se pripremati za lokalne izbore. On sam, kaže, želi biti ne samo kandidat već i novi podravsko-prigorski župan, no svjestan je da prvo njegova stranka mora odlučiti o njegovoj kandidaturi, a potom sve ovisi o žiteljima naše županije. Upravo će oni na svibanjskim izborima na biračkim listićima izraziti svoju volju i reći koga oni žele za župana.

zatvori