Srijeda, 27. ožujka 2024.

FOTO Slaven neriješeno sa Slovencima, Savić definitivno otišao

Koprivnički prvoligaš Slaven Belupo danas je odigrao i treću pripremnu utakmicu u sklopu Arena Cupa u Medulinu. Protivnik mu je bio slovenski Rudar iz Velenja, a susret je završio neriješeno, 1:1.

Prvi su poveli Slovenci pogotkom Bakalića u 54. minuti nakon greške Slavenove obrane, no u 77. minuti izjednačio je mladi Bogojević koji se sjajno snašao u kaznenom prostoru Rudara nakon uspješnog Barićevog prodora.

Slaven Belupo imao je veći posjed lopte (56:44), a Rudar je u nekoliko navrata ozbiljno zaprijetio Blaževićevim vratima. Trener Željko Kopić i u ovoj je utakmici dao priliku za nastup svim raspoloživim igračima, osim onima koji su lakše ozlijeđeni i onima koji imaju virozu.

Slavenu u Medulinu slijedi još jedna utakmica i to protiv jednoga od suparnika iz druge skupine u kojoj se natječu zagrebačka Lokomotiva, mađarski Haladas, slovenski Koper i vinkovačka Cibalia za konačni plasman na ovom tradicionalnom zimskom turniru.

SLAVEN BELUPO: Blažević, Purić, Katić, Jovičić, Aliti, Bistrović, Christensen, Burić, Arap, Radić, Heber (od 60. minute: Blažević, Zirdum, Međimorec, Jovičić, Martinaga, Barić, Jajalo, Gregurina, Pokrivač, Mladen, Bogojević). Trener: Željko Kopić.

Savić definitivno otišao

Nakon Dine Štigleca koji je prije tri tjedna dogovorom klubova uz novčanu odštetu otišao u ljubljansku Olimpiju, ugovor sa Slaven Belupom također dogovorno i uz novčanu odštetu raskinuo je i napadač Stefan Savić koji je danas pristupio nizozemskom prvoligašu Roda Kerkrade.

Savić je u jesenskom prvenstvu za Slaven Belupo postigao dva pogotka, imao šest asistencija na 19 prvenstvenih utakmica i bio među najistaknutijim igračima. U Slaven je došao u ljeto 2015. godine iz Red Bulla u kojem je prošao sve uzrasne kategorije, te kao vrlo daroviti mladi igrač sa 17 godina zaigrao i za seniorsku momčad ovog poznatog austrijskog prvoligaša.

Prije dolaska u Slaven Belupo igrao je za drugoligaške austrijske momčadi FC Lieferinger i LASK iz Linza te bio najbolji asistent lige s deset završnih dodavanja.

“Slaven Belupo zahvaljuje se svemu što mu je Savić svojom igračkom kvalitetom dao te mu želi što više uspjeha u novoj sredini u nastavku njegove karijere”, stoji na Slavenovim internetskim stranicama.

Pripremne utakmice nakon Medulina

Slaven Belupo će nakon povratka s priprema u Medulinu nastaviti s treninzima na koprivničkom stadionu i odigravanjem prijateljskih utakmica do početka proljetnog prvenstva – 18. veljače.

Prvi susret imat će u gostima kod mađarskog Siofoka (4. veljače) s kojim će se sastati u 11 sati, dok će 10. veljače snage odmjeriti s OFK Bačka na koprivničkom stadionu s početkom u 14 sati.

Utakmicu sa slovenskim klubom ND Gorica Slaven Belupo će igrati 11. veljače u Brežicama također s početkom u 14 sati. Bit će to posljednja provjera Kopićeve momčadi uoči proljetnog starta i gostovanja kod Dinama u Maksimiru.

zatvori