Četvrtak, 18. travnja 2024.

Farmaceuti odlaze u Medulin, Kopić zadovoljan dosadašnjim dijelom priprema

Nogometaši Slaven Belupa marljivo su trenirali posljednjih desetak dana na koprivničkom Gradskom stadionu, a sutra će se uputiti u istarski Medulin gdje će startati s drugom fazom priprema.

Trener Farmaceuta Željko Kopić zadovoljan je do sada odrađenim poslom:

— Imali smo određenih problema što se tiče vremenskih uvjeta na koje se ne može utjecati. S obzirom na (ne)prilike morali smo neke stvari promijeniti i prilagoditi. Generalno, zadovoljan sam. Većinu zacrtanog smo odradili tako da je prvi dio priprema prošao OK — rekao je Kopić.

Slavenaši sutra putuju u Medulin gdje će u deset dana odigrati četiri utakmice. Protivnici će im biti zaprešićki Inter, austrijski Polten i slovensko Velenje,a jedan protivnik bit će određen naknadno. Kako nam je rekao Kopić, medulinski treninzi neće imati isključivo naglasak na fizičkoj pripremi.

— Cijelo vrijeme radimo i na taktičkom dijelu. Od prvog dana nije ni on zapostavljen, iako je zbog vremenskih uvjeta naglašeniji bio kondicijski dio. Sigurno je da dolaskom pripremnih utakmica u prvi plan dolazi taj taktički kontekst — zaključio je strateg Slaven Belupa.

Kopić nam je rekao da se Stevanović u potpunosti oporavio i da trenira normalno s ekipom, kao i Tadić koji se, iako malo teže podnosi napore zbog pauze iza sebe, odlično prilagodio novoj momčadi. Pokrivač još uvijek trenira po posebnom programu te će se postepeno priključivati ekipi.

zatvori