Srijeda, 24. travnja 2024.
Home Featured PUTOPIS Marijo Trošelj u Rimu: Cijene su paprene, a hrana takva da je lako ostati gladan

PUTOPIS Marijo Trošelj u Rimu: Cijene su paprene, a hrana takva da je lako ostati gladan

0
PUTOPIS Marijo Trošelj u Rimu: Cijene su paprene, a hrana takva da je lako ostati gladan
Ustupio Mario Trošelj.
Ustupio Marijo Trošelj.
Poznati koprivnički frizer Marijo Trošelj božićno-novogodišnje blagdane iskoristio je za posjet Italiji. Novu godinu dočekao je u Rimu, a za vrijeme boravka u glavnom gradu susjedne nam države zavirio je u među zidine najmanje države na svijetu – Vatikana.

— Bili smo smješteni blizu Vatikana i to je, naravno, ono što smo prvo otišli razgledati kad smo stigli u Rim. Prvi dan smo se samo prošetali njegovim ulicama, a onda smo u sljedećim danima obilazili muzeje i ostale različite kulturne znamenitosti — priča nam Marijo koji je inače veliki zaljubljenik u putovanja pa je s odgovorom na pitanje u kojim je sve zemljama do sada bio imao malih problema. — Tko će to sad sve nabrojati — kroz smijeh nam je rekao.

Kao i sa svih ostalih putovanja, ovaj Koprivničanac će i iz Rima ponijeti lijepe dojmove. — Zapamtit ću pogled na čitav Rim. Imali smo svih pet dana jako lijepo vrijeme pa je pogled s parlamenta na koji smo se popeli bio zapanjujući. Sve građevine i skulpture, Koloseum i sam Vatikan, sve se vidjelo i bilo je predivno — prisjeća se Marijo koji je, između ostalog, posjetio i razgledao Fontanu di Trevi, Sikstinsku kapelu, Castel Sant’Angelo, Koloseum te prošetao Španjolskim stepenicama.

Ljudi su u Rimu jako ljubazni i dobro govore engleski, priča nam poznati koprivnički frizer, no s druge strane, nisu ga baš oduševile cijene i nadaleko poznata talijanska kuhinja. — Što se tiče same klope, tu sam se baš razočarao. Mogu reći da čak ostaneš gladan. Njihova pizza je kao flis papir, nije kao kod nas da se od jednog komada možeš najesti. O cijenama da i ne pričam. Sve je jako skupo, od hrane, pića pa do ulaznica za muzeje i ostalog jer naplaćuju sve što mogu.

Iako je prošlo nepunih mjesec dana od putovanja u Italiju, Marijo već dva ima u planu. Na karti su označeni Lisabon i Barcelona pa se nadamo da će i dojmove s tih putovanja odlučiti podijeliti s nama.

zatvori