Četvrtak, 28. ožujka 2024.

Priprema se ljeto na Šoderici – dobivamo li prve smještajne kapacitete?

Krenule su pripreme za novo izdanje ‘Ljeta na Šoderici’. Kako bi se što bolje pripremili za novu sezonu na Podravskom moru u prostorijama Koprivničko-križevačke županije održan je jučer radni sastanak s predstavnicima organizatora manifestacija i ugostiteljima.

Na sastanku se raspravljalo o manifestacijama koje će se ove godine održati na Šoderici, koordinaciji aktivnosti i tehničkim preduvjetima za održavanje manifestacija te o promociji, a za neke manifestacije su već određeni datumi održavanja.

S obzirom na to da je revitalizacija Podravskog mora započela prije četiri godine, svi prisutni su se složili da je ovo velik napredak s obzirom na to da će se ove godine na Šoderici održati dvadesetak velikih kulturno-zabavnih i sportskih manifestacija.

Ustupila TZ Koprivničko-križevačke županije.

Na sastanku je istaknuto i da postoji sve veći broj vlasnika vikend objekata koji su spremni registrirati svoje objekte kao smještajne kapacitete što bi djelomično riješilo trenutni problem nepostojanja smještajnih kapaciteta na Šoderici.

Predstavnici županijske Turističke zajednice i Općine Legrad izrazili su veliko zadovoljstvo interesom za registraciju smještajnih kapaciteta te ponudili pomoć svima kojima će to trebati vezano za postupak registracije. Sa sastanka je upućen i poziv svim zainteresiranima koji imaju ideje i mogućnosti da svojom ponudom ili programom obogate turističke sadržaje na Šoderici da se jave u županijsku Turističku zajednicu ili Općinu Legrad.

Uz župana Darka Korena, direktora Turističke zajednice Zdravka Mihevca i načelnika općine Legrad Ivana Sabolića, sastanku su prisustvovali predstavnici Udruge športske rekreacije podravskih studenata, Udruge Rocklive, Svjetske udruge za digitalnu detoksikaciju, MK Roosters, Obrta IDEA, Obrta Kosinus, Wiz Grupe, Športsko ribolovnog saveza Koprivničko-križevačke županije te drugi zainteresirani.

Ustupila TZ Koprivničko-križevačke županije.

Župan je podržao planirane turističke aktivnosti na Šoderici te najavio punu podršku Županije, u najvećoj mjeri kroz djelovanje županijske Turističke zajednice pa je sukladno njezin direktor upoznao prisutne s potporom Turističke zajednice prvenstveno kroz promociju događanja na Šoderici, kao i promociji Šoderice kao atraktivne turističke destinacije.

Istaknuo je i nužnost koordiniranog djelovanja s ciljem efikasnije promocije, ali i snižavanja troškova organizacije te postizanja boljih rezultata. Načelnik Sabolić izvijestio je pak prisutne o stanju komunalne infrastrukture i pripremama Općine Legrad za sezonu.

zatvori