Četvrtak, 28. ožujka 2024.

MEGA FOTO Zavirite u bogatu galeriju fotografija Noći muzeja u Koprivnici

Iza nas je jubilarna deseta Noć muzeja za koju se naša koprivnička naslovna institucija uistinu potrudila kako bi ju ispunila raznovrsnim programima.

Sve je počelo u Muzeju grada Koprivnice na Trgu Leandera Brozovića gdje su otvorene dvije izložbe – o 35 godina Folklornog ansambla Koprivnica i Tomi Šestaku. U Franjevačkom samostanu postavljena je izložba o Fortunatu Pintariću, a Natalija Imbrišak izvela je njegova djela na crkvenim orguljama.

Dvije izložbe postavljene su i u Galeriji Koprivnica: jedna Fedora Malančeca i jedna koncertnih fotografija Saše Huzjaka. Potom je u Le Petit Caféu prikazan pregled suvremene umjetnosti u 2016. godini u AK galeriji, Kulturno-kreativnom centru Pixel, Galeriji Koprivnica i drugdje.

Sinagoga je pak bila rezervirana za cjelovečernji koncert. Redom, svjetla pozornice preuzeli su Folklorni ansambl Koprivnica, učenici Umjetničke škole “Fortunat Pintarić”, Udruga gitarista klasične gitare “Allegro”, Tamburaško društvo “Tomo Šestak”, Jazz klub Koprivnica i Letarg. Galeriju naivne umjetnosti u Hlebinama, pak, zagrijali su KUD Hlebine i Ogenj.

zatvori