Utorak, 23. travnja 2024.

Nogometaši Koprivnice startaju s pripremama, prva provjera već iduće subote

Nogometni klub Koprivnica sutra će na Gradskom stadionu startati s pripremama za proljetni dio Treće hrvatske nogometne lige Istok.

Prvi trening zakazan je za devet sati, a trener Želimir Mešnjak na travnjak će ‘povesti’ 15 igrača, od kojih je pet juniora.

— Plan priprema odavno je napravljen. Sve prijateljske utakmice su dogovorene. Sutra i prekosutra imat ćemo uvodne treninge u kojima ćemo provjeriti psihičko i fizičko stanje momčadi koja posljednja dva tjedna kod kuće radi po programu koji smo ostavili na kraju polusezone. Od ponedjeljka krećemo u tri ciklusa od po dva tjedna, a sve će kulminirati prvim prvenstvenim kolom u Bijelom Brdu — rekao je Mešnjak

Zeleni će svih šest tjedana priprema odraditi na koprivničkom Gradskom stadionu, a trenirat će i na gradskim bazenima te na trim-stazi Crna gora. Prvu provjeru koprivnički trećeligaš će imati već u subotu i to protiv zagrebačkog HAŠK-a, a tijekom priprema odigrat će još sedam utakmica.

— Odabrali smo protivnike koji su nama po mjeri, protivnike koji su jači od nas i protivnike koji su slabiji od nas. Smatramo da je taj način biranja pripremnih utakmica najbolja moguća kombinacija za pripremni period — rekao je strateg Koprivnice

Koprivnicu je tijekom zimskog perioda napustilo nekoliko važnih igrača, a kako nam je rekao Mešnjak, kadar će se popunjavati ‘u hodu’. Najvjerojatnije će pomoći i Slaven Belupo koji bi trebao poslati nekoliko igrača na posudbu.

— Ovisno o dolasku i odlasku igrača prilagodit ću treninge na pripremama. Pošto nas je dosta igrača napustilo, sigurno je da ću trebati, što se taktičkog dijela tiče, s novim igračima prolaziti ono što ‘starosjedioci’ već znaju kako bi ih što bolje uigrao — zaključio je Mešnjak.

zatvori