Srijeda, 24. travnja 2024.

MATEAS DELIĆ: ‘Bilo mi je teško, ali nisam gubio nadu. Sad se moram dokazati.’

Kao što smo jučer objavili, Koprivničanac Mateas Delić potpisao je ugovor s bugarskim prvoligašem Beroeom iz Stare Gore. Bit će to Deliću, nakon Koprivnice, Slaven Belupa i korejskog Gangwona, četvrti klub u karijeri.

Krilni napadač javio nam se iz više od tisuću kilometara udaljene Stare Zagore sa svojim prvim dojmovima.

– Naravno da sam sretan, moram biti. Nisam igrao šest mjeseci tako da sam zadovoljan što sam pronašao klub i što ću ponovno početi normalno trenirati i igrati. Prvi dojmovi su zaista odlični. Grad je lijep, stadion odličan, baš kao i uvjeti. Sve u svemu, tu sam tek dva dana, prvi dojmovi su odlični, a nešto više ću moći reći kad prođe vrijeme – rekao nam je bivši kapetan Slaven Belupa.

Delić je potpisao ugovor na godinu dana, do 31. prosinca ove godine, a kako je sam rekao cilj u novom klubu je izboriti Play off u Bugarskoj ligi i ‘napasti’ pozicije koje vode u Europu.

Dvadesetosmogodišnjak posljednjih šest mjeseci nije imao klub. Kako nam je rekao, težak je period iza njega, a trenirao je svaki dan i to većinom dva puta dnevno.

Htio bih se zahvaliti ljudima u Slavenu koji su mi pružili priliku da treniram s klubom, idem na ljetne pripreme i igram utakmice. Na kraju svega su mi ponudili i bolji ugovor, ali sam, svjestan velikog rizika, odlučio da se želim još jednom okušati u inozemstvu s obzirom na najbolju sezonu iza sebe. Imao sam dosta ponuda, ali ni jedna koja bi me zadovoljila i zato sam posljednjih šest mjeseci bio bez kluba. Bilo je teško, pogotovo nakon odlične sezone u kojoj sam bio kapetan ekipe koja je došla do finala Kupa. Ipak, nisam gubio nadu. Imao sam veliku potporu u obitelji i curi Ani, i eto, napokon sam dočekao svoju priliku. Želim se zahvaliti i Nogometnom klubu Koprivnica i Nogometnom klubu Tehničar koji su se ponudili da treniram s njima dok ne pronađem klub – zaključio je Delić.

Mateasa čeka godina dana dokazivanja u bugarskom Beroeu. Kako sam kaže, cilj je što bolje se spremiti i igrati, a što će i kako će biti dalje, vidjet ćemo.

 

zatvori