Srijeda, 24. travnja 2024.

JAKŠIĆ: Tucaković je najbolji kandidat za župana, MAĐER: HSS još ništa nije odlučio

Koprivnicu na sreću nisu pogodila negativna previranja što se događaju u SDP-u pa se ova sredina može mirno pripremati za svibanjske lokalne izbore.

Rekao je to zamjenik koji obnaša dužnost gradonačelnika, SDP-ov Mišel Jakšić te zaključio:

— Mislim da je polako, ali sigurno došlo vrijeme da nakon 25 godina Koprivničko-križevačka županija ima župana iz redova SDP-a: Slavka Tucakovića.

Jakšić ne dvoji da će za najviše tri tjedna SDP finalizirati dogovore o suradnji s HSS-om o zajedničkom izbornom nastupu i u gradu Koprivnici i u županiji, što se pokazalo uspješnim na posljednjim parlamentarnim izborima, s HSS-om.

— Osobno vjerujem da će SDP i HSS imati zajedničkog kandidata. Po istraživanjima koje sam vidio, na današnji dan mislim da će to biti Slavko Tucaković. Možda se u sljedećih dva do tri tjedna nešto izmijeni, no cilj je da SDP i HSS zajedno preuzmu odgovornost za vođenje ove županije, sa zajedničkim kandidatom. Ono što ja danas vidim, mislim da je to Slavko Tucaković.

Predsjednik županijskog HSS-a Mladen Mađer kaže da iznimno poštuje Slavka Tucakovića, no ističe da još nisu provedeni ni formalni razgovori, a kamoli odlučeno o tome. Osim toga, HSS ima svog kandidata, i to ne samo jednoga:

— Napomenuo sam da nismo tu temu imali ni na našem predsjedništvu. Znate da sam već rekao da HSS ima tri kandidata za župana. Ne mogu vam to reći jer još moraju zasjedati najviša tijela HSS-a i odlučiti o tome što je SDP rekao. A do sada nisu obavljeni nikakvi formalni razgovori, samo neformalni.

Mađer kaže da će HSS najkasnije do kraja veljače donijeti konačne odluke. Do tada, otvoreni su za razgovore sa svima:

— Važno nam je utvrditi s kojim partnerima možemo ostvariti planove HSS-a. Dobrodošli su partneri i SDP, i Lackovićevi neovisni, ali i HDZ, no samo ako neće dati potporu Darku Korenu.

I dok je HSS-ov Mađer još uvijek neodlučan, SDP-ov Jakšić ne dvoji da će njegova stranka sklopiti parnterstvo s HSS-om. A računa i na dosadašnje koalicijske partnere – HNS, HSU i HSLS, kao i na Hrvatske laburiste koji su s njima izašli na izbore za mjesne odbore u Koprivnici. SDP zasad jedino, kaže Jakšić, ne razgovara s nezavisnima Željka Lackovića.

zatvori