Srijeda, 27. ožujka 2024.

FOTO / DAVOR BERNARDIĆ: Vrijeme je da Koprivničko-križevačka županija slijedi Koprivnicu i krene novim smjerom

‘Vrijeme je da Koprivničko-križevačka županija krene novim, uspješnijim smjerom. Ova je županija najbolje funkcionirala kada su na vlasti bili SDP i HSS, čemu su socijaldemokrati i dalje skloni. Potom se dio vodstva HSS-a okrenuo i počeo “držati lojtricu” HDZ-u. Vidimo kamo je to dovelo ovaj kraj. Ne događa se ništa, stagnacija i propadanje.’

Ustvrdio je to predsjednik SDP-a Davor Bernardić gostujući na konvenciji županijskog SDP-a što se održava u koprivničkom Domoljubu.

Ne treba izmišljati ništa novo, već samo slijediti uspješne primjere, poručio je Bernardić:

— Put Koprivničko-križevačke županije je da slijedi Koprivnicu koja je vrlo uspješan grad, da slijedi SDP i da se ovdje dogode nužne promjene.

SDP će na svibanjskim izborima braniti Koprivnicu koja se dosad pokazala kao neosvojiva utvrda za HDZ. Bernardić ne dvoji da će Mišel Jakšić biti novi koprivnički gradonačelnik koji će, kako kaže, svojom mladošću i iskustvom donijeti novu energiju za razvoj Koprivnice. Govoreći pak o značaju podravske metropole, Bernardić je zaključio:

— Koprivnica je prije svega važna za Hrvatsku. Podravka je važna za Hrvatsku. Koprivnica je jedan od važnijih gradova za Hrvatsku, a time i za SDP. Zato i imamo najboljeg kandidata za gradonačelnika.

A svi SDP-ovi ljudi na terenu imat će kompletnu potporu stranke, najavio je Bernardić pojasnivši da je Glavni odbor stranke upravo jučer izradio plan restrukturiranja stranačkih financija te je SDP potpuno spreman za lokalne izbore.

Razgovarajući pak s lokalnim novinarima, Bernardić se prisjetio i svog performansa prije šest godina kada je s tadašnjim gradonačelnikom Koprivnice Zvonimirom Mršićem simbolično položio kamen temeljac na koprivničku zaobilaznicu za brzu cestu:

— To je bilo nakon što su Sanader, Friščić i Polančec na iznajmljenom gruntu otvorili radove za brzu cestu od koje do danas nema ništa. Danas, nakon toliko godina, i dalje vidim da je Koprivnici, a onda i Hrvatskoj, hrvatskom sjeveru, potrebna brza cesta do Koprivnice, ali i podravska magistrala. To su strateški važni projekti za Republiku Hrvatsku jer ni jedan kraj Hrvatske, ni Virovitičko-podravska ni Koprivničko-križevačka županija, ne zaslužuju biti prometno izolirani. Naša poruka je vrlo jasna: SDP će preuzeti odgovornost i napraviti, čim dođemo u priliku, brzu cestu do Koprivnice i podravsku magistralu. To nije obećanje. To jednostavno Hrvatska mora napraviti. Svatko razuman tko ovoj zemlji želi dobro, to mora napraviti.

* * *

Ako i nije obećanje, tih najava i razumijevanja smo se mi, žitelji hrvatskog sjevera i koprivničke okolice, poprilično naslušali. U više od 20 posljednjih godina, svi odgovorni donositelji odluka bili su svjesni životne potrebe prometne povezanosti nas Podravaca. I kako je njihova svijest rasla, tako su Podravinu zaobilazili prometni krakovi. Doduše, činjenica jest da za tako velike projekte dugo traju pripreme, no činjenica je i da se tek s Friščićem i Polančecom nešto pokrenulo s mrtve točke. Cesta je stigla, doduše ne do željenog cilja, ali otprilike do pola puta. A onda, kao što to i biva u nas Hrvata, došlo je do smjene državne vlasti, u kojoj je bilo razumnih, ali se s projektom brze ceste do Koprivnice ipak nije nastavilo. Pa je opet došlo do smjene vlasti, za koju ćemo tek vidjeti hoće li održati svoje obećanje o izgradnji ceste do konačnog cilja. I dok odgovorni i dalje odgovorno upravljaju našim novcem i životima, mi ćemo i dalje brzu prometnu poveznicu loviti u susjednim nam gradovima. I nadat ćemo se da ćemo i mi jednog dana imati svoju cestu, koja će nam omogućiti novi gospodarski uzlet i život pun blagostanja u prelijepoj nam Koprivnici i Podravini.

zatvori