Četvrtak, 25. travnja 2024.

INFO DAN o programima Ministarstva kulture sufinanciranima iz Europskog socijalnog fonda

Grad Koprivnica u suradnji s Ministarstvom kulture organizira Info dan o pozivu na dostavu projektnih prijedloga ‘Umjetnost i kultura za mlade’ te ostalim pozivima koje Ministarstvo kulture uskoro planira objaviti u sklopu Operativnog programa ‘Učinkoviti ljudski potencijali’ 2014.-2020.

Poziv “Umjetnost i kultura za mlade” objavljen je 12. prosinca 2016. godine, a njegov je cilj bolja socijalna uključenost mladih u RH, posebno mladih u nepovoljnom položaju, kroz veće sudjelovanje u kulturnim i umjetničkim aktivnostima i sadržajima. Ciljane skupine Poziva su mladi u dobi od 15 do 25 godina, posebno mladi u nepovoljnom položaju (osobe s invaliditetom/djeca s teškoćama u razvoju; pripadnici romske i drugih nacionalnih manjina; nezaposleni, uključujući dugotrajno nezaposleni; mlade osobe koje su korisnici socijalne skrbi).

Prihvatljivi prijavitelji su organizacije civilnog društva (umjetničke organizacije, udruge u području kulture i umjetnosti, udruge u području socijalnih djelatnosti, zaklade), ustanove u kulturi te jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave. Ukupni iznos bespovratnih sredstava iznosi 18.000.000 kuna. Udio financiranja po pojedinom projektu iznosi 100% prihvatljivih troškova, od čega je 85% osigurano iz sredstava Europskog socijalnog fonda dok će obavezni udio nacionalnog sufinanciranja od 15% osigurati Ministarstvo kulture iz Državnog proračuna Republike Hrvatske.

Na Info danu bit će predstavljeni i pozivi „Umjetnost i kultura 54+“ te „Kultura u centru – potpora razvoju javno – civilnog partnerstva u kulturi“. Info dan Ministarstva kulture održat će se u četvrtak, 2. veljače, od 10,00 do 13,00 sati u dvorani Hrvatske gospodarske komore, Frankopanska 3, Koprivnica.

zatvori