Četvrtak, 25. travnja 2024.

HDZ na svibanjske lokalne izbore na svim razinama ide samostalno, ali…

Članovi Županijskog odbora HDZ-a Koprivničko-križevačke županije na subotnjem su zasjedanju upoznati s napucima stranačke središnjice o samostalnom izlasku na svibanjske lokalne izbore.

Prijedlog je stoga da HDZ na svim razinama ponudi biračima samostalne liste, no stranka je ipak otvorena za razgovore s potencijalnim koalicijskim partnerima, i prije, a posebice poslije izbora. Rekao je to Dravi.info predsjednik Darko Sobota. Posebno se to odnosi na one sredine za koje procijene da HDZ u njima ne može samostalno dobiti izbore. No, dođe li do koalicijskih partnerstava, HDZ će biti taj koji će na županijskim, gradskim i općinskim nivoima predlagati konkretna kadrovska i programska rješenja.

Sobota nam je potvrdio da je HDZ-u suradnja s Mrežom Darka Korena moguća i prihvatljiva, ali konkretan zaključak o toj suradnji još nije donesen. Također je otvorena mogućnost da HDZ podrži Korena kao kandidata za podravsko-prigorskog župana, ali ni to još nije definitivno odlučeno. Na upit bi li HDZ primio Korena u svoje članstvo, Sobota je odgovorio da o tome uopće nije bilo razmišljanja, tim više što je Koren još uvijek član HSS-a.

Zaključke o suradnji i mogućim koalicijama u podravsko-prigorskom HDZ-u će donijeti za dva do tri tjedna. Ako ne prije, konkretne odluke objavit će na proslavi 27. obljetnice osnutka županijskog HDZ-a što će biti 16. veljače u Koprivnici, najavio je predsjednik podravsko-prigorskog HDZ-a Darko Sobota.

zatvori