Četvrtak, 18. travnja 2024.
Home Aktualno GIMNAZIJALCI VELIKOG SRCA Prikupili pakete pomoći za djecu iz 15 siromašnih obitelji

GIMNAZIJALCI VELIKOG SRCA Prikupili pakete pomoći za djecu iz 15 siromašnih obitelji

0
GIMNAZIJALCI VELIKOG SRCA Prikupili pakete pomoći za djecu iz 15 siromašnih obitelji
Foto: Centar usluga u zajednici Svitanje.
Učenici koprivničke Gimnazije ‘Fran Galović’ posljednji dan zimskih praznika iskoristili su za završetak humanitarne akcije koju su provodili u prosincu pod motom ‘Dobro djelo za poznato, nasmiješeno i zahvalno lice!’

Gimnazijalci su prikupljali odjeću, školski pribor, slatkiše i higijenske potrepštine koje su darovali djeci iz siromašnih obitelji. Pakete su spakirali i osobno ih odnijeli djeci iz 15 siromašnih obitelji. Riječ je o obiteljima korisnicima usluga koprivničkog Centra za pružanje usluga u zajednici Svitanje, čiji su zaposlenici također sudjelovali u današnjoj distribuciji paketa.

Jedna od humanih gimnazijalki, učenica trećeg razreda Adela Klen rekla nam je da su se gimnazijalci rado uključili u ovu akciju:

— Gimnazijalci su bili stvarno velikodušni. Svi su nešto donirali, bez obzira na to je li bila riječ o nekoj sitnici poput olovke ili nečemu većem, poput kaputa. Želim samo poručiti ljudima da se, kad god to mogu, uključe u slične akcije i sami sebe potaknu na to. Korist je obostrana.

Ovo nije posljednja humanitarna akcija koprivničkih gimnazijalaca za korisnike Svitanja. Štoviše, u planu je sasvim novi koncept humanog djelovanja gimnazijalaca prema djeci iz siromašnih obitelji, najavio nam je ravnatelj Svitanja Milivoj Androlić:

Milivoj Androlić. Snimio Marko Posavec.

— Planiramo da svaki razred postane prijatelj najmanje jednoj obitelji na području Koprivničko-križevačke županije i da njihova aktivnost traje tijekom cijele godine. Znači, učenici bi tijekom cijele godine brinuli o jednoj obitelji i njihovim potrebama. Naravno, radi se o socijalno ugroženim obiteljima.

Recimo i da su gimnazijalci višak doniranih stvari uručili djeci u romskom naselju Žlebice.

zatvori