Četvrtak, 25. travnja 2024.

FOTO/ZIMSKA LIGA Koprivnički malonogometni spektakl pripao Clubu MM

Club MM, malonogometna ekipa iz Sesveta, osvajač je devetog izdanja Zimske lige, natjecanja pod medijskim pokroviteljstvom Radio Drave i informativnog portala Drava.info. Sesvećani su u finalu svladali ekipu Aso Ponos rezultatom 2:1.

Završnica Zimske lige privukla je veliki broj ljubitelja malog nogometa u sportsku dvoranu Srednje škole. Više od tisuću gledatelja danas je uživalo u seniorskoj borbi za medalje i 40 000 kuna. Najboljom ekipom pokazao se Club MM koji je u polufinalu svladao CB Loop Superprint boljim izvođenjem sedmeraca, a kako smo već napisali, u finalu je svladao Aso Ponos. 

— Imali smo dosta sreće, čak smo dva puta pobjeđivali na penale na putu do finala, ali očito nam se vratilo to što smo imali dosta ozlijeđenih igrača koji su do kraja turnira stiskali zube i igrali. Izuzetno mi je drago što smo došli po prvi puta u Koprivnicu i odmah osvojili ovaj turnir. Moram reći da je ova Zimska liga zaista odličan turnir, odlično organiziran i vjerujte mi dolazimo i iduće godine. Naravno, po još jedan naslov prvaka — rekao je Ćiril Guja, najbolji strijelac turnira i jedan od najboljih igrača svojeg Cluba MM.

U utakmici za treće mjesto gledali smo sraz CB-a Loop Superprinta i CB-a Garden Optike Očalinko. Loop Superprintovci pokazali su više želje, ali i znanja te su rezultatom 3:0 stigli do trećeg mjesta i nagrade od osam tisuća kuna. Podsjetimo, drugoplasirani Aso Ponos osvojio je 20 000 kuna, a četvrtoplasirani Garden dvije tisuće kuna.

Najbolji igrač turnira je Danijel Vincelj iz ekipe Aso Ponos, najbolji vratar je Domagoj Iveljić iz Cluba MM, a kako smo napisali najbolji strijelac turnira je Ćiril Guja također iz Cluba MM.

Što se pak tiče Memorijalnog turnira Branimir Jedvaj, tu je glavnu riječ vodila OŠ Braća Radić koja je kod starijih i kod mlađih pionira osvojila prvo mjesto. Mlađi Radići su u polufinalu svladali vršnjake OŠ Antun Nemčić Gostovinski s 2:0, a u finalu su svladali Podravske kraljeve s 1:0. Kod starijih pionira u polufinalu je prva ekipa Braće Radić svladala drugu rezultatom 2:0, a u finalu su svladali ivanečku Iskru s 2:0.

Ponosan na svoje učenike i osvajače natjecanja bio je trener i profesor Velimir Krulić:

— Ovo što se danas dogodilo posebna je čast. Drago mi je da smo moji učenici i ja mogli na ovaj način mojem velikom prijatelju, pokojnom Branimiru Jedvaju, odati počast. Ovaj turnir je svake godine sve kvalitetniji i ovo danas je bilo vrhunac svega. Moji klinci su trenutno najsretniji na svijetu, njima su ove medalje, trenutno, sve u životu. Bit će im ovo veliki poticaj za daljnji rad. Vratit ćemo se i iduće godine i kao uvijek napadat ćemo samo prvo mjesto — zaključio je odlično raspoloženi profesor Krulić.

Deveto izdanje Zimske lige iza nas je. Pregršt odličnih utakmica, pune tribine, pivo i kobasice ispunile su zimski period svakom ljubitelju nogometa. Komentari ‘u i oko dvorane’ i više su nego pozitivni o ovogodišnjem natjecanju i sigurno je da ćemo svi s nestrpljenjem čekati jubilarno deseto izdanje Zimske lige.

Po svim brojkama i statistikama, deveta sezona Zimske lige zaista je bila odlična. Od broja ekipa, broja utakmica, broja gledatelja ovo je bila najbolja Zimska do sada. Već gledamo prema naprijed, iduće godine čeka nas deseta za koju želimo da bude još bolja. Zaista mislim da je liga bila odlična u sve tri kategorije, i u pionirskoj, i u veteranskoj, i u seniorskoj. Mislim da su dvije kategorije veterana zaista pun pogodak. Iako smo bili malo skeptični na početku, pokazalo se da je to bilo bez razloga. Vjerujte, zaista smo si dali truda, brojili smo rezultate, golove i sve ostalo po četiri puta da slučajno nešto ne pogriješimo. Dvorana se od početka punila, a posebno je puna bila zadnjih nekoliko dana. Sigurno je da je to veliki vjetar u leđa i da nema publike sve bi bilo puno teže. Pokazuje se da je mali nogomet sport broj jedan u zimskom periodu u Koprivnici. Idemo se sada kratko odmoriti, ali pripreme za Zimsku ligu ne traju samo tjedan-dva prije početka turnira, već cijelu godinu tako da ćemo uskoro sjesti za stol i početi smišljati kako da deseto izdanje bude još bolje — rekao nam je Sergej Milivojević, jedan od organizatora iz Udruge za mali nogomet Koprivnica bez koje ne bismo gledali ovaj malonogometni spektakl.

Podsjetimo još jednom na kraju, ekipa Radio Drava/portal Drava.info ove godine je pružila odličnu igru. Mladi dečki iz Koprivnice dizali su publiku na noge. Nakon što su grupu prošli s dvije pobjede i jednim porazom, u šesnaestini finala svladali su CB 048, a u osmini finala boljima su se pokazali Automobil Lončar. Unatoč tom porazu Drava je zaslužila sve pohvale za svoj nastup na Zimskoj ligi.

REZULTATI:

Seniori

Polufinale:
Aso Ponos – CB Loop Superprint 2:1
Club MM – CB Garden Optika Očalinko 1:1 (3:2)

Za 3. Mjesto:

CB Loop Superprint – CB Garden Optika Očaklinko 3:0

Finale:

Club MM – Aso ponos 2:1

Mlađi pioniri

Polufinale:
Podravski Kraljevi (2:1) NK Graničar Đurđevac 1
OŠ Braća Radić 2 (2:0) OŠ Antun Nemčić Gostovinski 1

Za 3. Mjesto:
OŠ Antun Nemčić Gostovinski 1 (0:0 2:1pen.) NK Graničar Đurdevac 1

Finale:
Podravski Kraljevi (0:1) OŠ Braća Radić 2

Stariji pioniri

Polufinale:
OS Braća Radić 1 (2:0) OŠ Braća Radić 2
NK Slaven Belupo 2 (1:2) SSD Iskra OS Koprivnički Ivanec

Za 3. Mjesto:
OS Braća Radić 2 (1:1 3:2pen.) NK Slaven Belupo 2

Finale:
OS Braća Radić 1 (2:0) SSD Iskra OS Koprivnički Ivanec

zatvori