Četvrtak, 25. travnja 2024.

FOTO Jurica Srbiš najbolji je podravsko-prigorski šahist: Otvorit ćemo Šahovsku akademiju u Koprivnici

Jurica Srbiš, 21-godišnji Koprivničanac, šahist i predsjednik Šahovskog kluba Podravka, osvojio je prvo mjesto na 12. Pojedinačnom prvenstvu Koprivničko-križevačke županije održanom u Đurđevcu.

Natjecanje je okupilo najveći broj šahista do sada, njih čak 48, a Jurica se pokazao najboljim.

— Konkurenciju su mi činili najbolji šahisti naše županije, a pošto sam bio prvi jako sam zadovoljan. Uvjeti za igru u Đurđevcu su bili zaista odlični. Moram pohvaliti i svog klupskog kolegu Matiju Ostovića koji je natjecanje završio drugi, ali i Marka Sokača iz Đurđevca koji je završio treći. Matija i ja imamo 21 godinu, a Marko 19, a uvijek je lijepo vidjeti mlade dečke na pobjedničkim postoljima — rekao je pobjednik prvenstva.

Jurica se šahom bavi od svoje sedme godine, a iza sebe ima velik niz odličnih rezultata.

— Bio sam osam puta pojedinačni prvak Hrvatske u kadetskoj i juniorskoj konkurenciji, a trenutno sam i član hrvatske seniorske reprezentacije. Također, predsjednik sam Šahovskog kluba Podravka koji se od ove godine natječe u 1. A šahovskoj ligi što je najveći rezultat kluba — rekao je koprivnički šahist.

Mladi Koprivničanac student je Učiteljskog fakulteta u Čakovcu. Kaže, studiranje mu oduzima puno vremena koje bi želio posvetiti šahu, ali već sada zna koji su mu planovi jednom kada završi fakultet.

Imamo u planu otvoriti Šahovsku akademiju u Koprivnici jer imamo odličan odaziv mladih ljudi koji žele učiti o šahu i igrati ga. Moj osobni cilj je postati velemajstorom. To je najveća titula u šahu, a želim ju dostići u idućih nekoliko godina.

S obzirom na to kakve rezultate postiže već dugi niz godina, uvjereni smo da je sticanje titule velemajstora samo pitanje dana za mladog Juricu Srbiša.

zatvori