Utorak, 23. travnja 2024.

Egzodus iz svlačionice Zelenih: Čak sedmorica igrača na izlaznim vratima

U Nogometnom klubu Koprivnica zimski prijelazni rok, najblaže rečeno, ne prolazi mirno. Ionako brojčano tanku ekipu iz prvog dijela sezone napustilo je nekoliko bitnih igrača, a tjedan dana prije početka priprema ne nazire se dovoljan broj novih lica.

I dok odlasci mladih Sinjakovića i Blažotića te rezervnog vratara Tomića nisu preveliki udarac za momčad Želimira Mešnjaka, odlasci Munivrane, Kolara, Vučinića i, kako smo danas saznali, Gala u austrijskog niželigaša i više su nego dovoljni za potres u koprivničkom trećeligašu.

— Zabrinut sam. Ne samo za svoju trenersku budućnost nego i za klub koji je iznad svih nas. Imali smo problema u jesenskom dijelu, a kada vam kažem da nam odlaze četvorica standardnih igrača i trojica s klupe, ne mogu ništa pozitivno reći. Vremena ima još nešto, ali ako ne reagiramo brzo bit ćemo u velikom problemu. Mi pokušavamo, razgovaramo, sastajemo se s igračima, ali u gabaritima u kojima radimo jako je teško nekoga privući. Također, teško je parirati lažnim obećanjima “kvazi menadžera” koji puno obećavaju, a malo toga izvrše — rekao nam je strateg Zelenih.

Treća hrvatska nogometna liga Istok nije mačji kašalj, a Koprivnica ima, kako u ovom trenutku izgleda, samo sedam bodova prednosti nad posljednjeplasiranim Višnjevcem.

— Nemamo bojazni od toga da nećemo završiti sezonu, iako trenutno imam 15 igrača, od čega pet juniora i operiranog Korena. S druge strane, apsolutno se bojim velike borbe za opstanak. Nemam straha od treninga i vođenja utakmica, ali bojim se za klub. Vratimo se nekoliko mjeseci unazad; htjeli smo osnažiti momčad na ljeto, a izgubili smo osam igrača. Sada smo željeli osnažiti ovu momčad, a izgubili smo sedam igrača. Žao mi je naših mladih nogometaša. Mi bismo trebali biti neki filter za Slaven Belupo, a borbom za 15. mjesto sigurno nećemo razvijati golobrade mladiće koji u takvoj situaciji teško mogu realizirati svoj talent — zaključio je Mešnjak.

Direktor kluba Slavko Tucaković problem vidi u pravilima hrvatskog nogometa.

— Velik problem kod amaterskih klubova je to što igrači mogu otići svakih šest mjeseci. Kolar za sada još nije uzeo papire iako je najavio odlazak, a evo maloprije mi je javljeno da nas je napustio Gal. Mi radimo na dolasku pojačanja. Razgovaramo i pregovaramo i naravno da ćemo u idućem periodu osnažiti i popuniti ekipu i pripremiti ju za nastavak prvenstva. Prijelazni rok tek je pred nama, tako da sam siguran da ćemo stići napraviti sve što smo zamislili — rekao je Tucaković.

Kako će momčad Koprivnice izgledati u nastavku prvenstva tek ćemo saznati. Sve je očitije da koprivnički trećeligaš sve lakše gubi, a sve teže privlači nove i kvalitetne igrače u svoju svlačionicu. Nedostaje li financija za iskusne i provjerene, a mladi možda ne vide Koprivnicu kao odskočnu dasku, teško je reći. Sigurno je da kvaliteta momčadi Zelenih iz godine u godinu pada, a to je nešto što ne želi ni jedan njihov navijač.

zatvori