Srijeda, 27. ožujka 2024.

ZIMSKI PRIJELAZNI ROK Tko će i kamo u županijskim ligama?

Travnjaci županijskih nogometnih ligaša miruju već nekoliko tjedana, ali zato uprave klubova rade punom parom. Neki će svojim transferima spašavati sezonu, neki će pokušati sačuvati svoju poziciju, dok će treći, rasterećeni odličnim jesenskim rezultatima, pokušati rasteretiti svoj budžet.

Iako ni jedan transfer još uvijek nije služben, kao i uvijek, puno je ‘šuškanja’ u zimskoj pauzi. Što se tiče Prve lige izgleda da će najzanimljivije biti u Drnju. Tomislav je lider prvenstva, a hoće li to ostati i na kraju sezone sigurno će ovisiti i o prijelaznom roku. Navodno su blizu odlaska Bači i Horvatinović, dva ponajbolja igrača. Bači se povezuje s odlaskom u Borac iz Imbriovca, a Horvatinović s odlaskom u treću slovensku ligu.

I više nego zanimljivo moglo bi biti u Novigradu. Matijaković je blizu drugoligaša Tehnike, Krčmar i Kučanda se povezuju s virovskim Podravcem, a Majetić i Ledinski također bi mogli pronaći nove sredine. Odlazak nabrojanih bio bi velik udarac za Dravu, no pričalo se tako i ovog ljeta pa je sve ostalo na ‘rekla-kazala’.

Imbriovečki Borac, osim Bačija, povezuje se i s desnim bekom legradskog Graničara Balijem, pitanje je što će biti s kapetanom Bratstva Alenom Szabom koji se povezuje s nekoliko klubova, a molvarska Mladost ‘češlja’ bjelovarsko područje.

U Drugoj ligi također će biti zanimljivo. Prvoplasirani Ferdinandovac najavio je nova pojačanja. Tehnika će sigurno osvježiti svoj kadar nakon nešto slabijeg jesenskog dijela prvenstva. Kao što smo napisali, prva meta trebao bi im biti Matijaković iz novigradske Drave.

Miklinovec je za sada napustio HižmanPerošić, a pitanje je što će biti sa Smolakom i Andrašićem koji još uvijek nisu odlučili o svojoj budućnosti. Bregovska Mladost u pregovorima je s jednim ofenzivnim veznim igračem do čijeg imena nismo mogli doći.

Sve u svemu, sigurno je da nas čeka još jedan uzbudljiv prijelazni rok.

zatvori