Četvrtak, 28. ožujka 2024.

ZIMSKA LIGA Pripreme u punom jeku, branitelj naslova potvrdio svoj dolazak

Pripreme za koprivničku Zimsku ligu u punom su jeku. Prijave za natjecanje idu prema planu, a prema riječima organizatora i ove godine nas ne čeka ništa manje od vrhunskog nogometa u sportskoj dvorani Srednje škole.

Najzanimljiviji dio turnira sigurno će biti onaj seniorski u kojem smo svih ovih godina gledali odlične malonogometaše koji su nas oduševljavali svojim potezima. O konkretnoj brojki prijavljenih ekipa do sada više nam je rekao predsjednik Udruge za mali nogomet Sergej Milivojević:

— Iako smo sa službenim prijavama krenuli tek 1. prosinca već je desetak ekipa najavilo svoj dolazak, a konkretno ih se prijavilo već šest. Uspoređujući s prošlim godinama, nikad nismo zabilježili tako velik broj prijava i najava prijava nakon samo nekoliko dana. Do početka turnira, a nadamo se da će ta brojka i narasti, očekujemo četrdeset prijavljenih ekipa, što Zimska liga sa svojim renomeom i zaslužuje — rekao je Milivojević.

I u veteranskoj, a pogotovo u pionirskoj konkurenciji prijave teku odlično. Podsjetimo, deveto izdanje Zimske lige donosi dvije kategorije veterana, pro i comfort. Odluka je to organizatora kojom se želi smanjiti razlika u kvaliteti između pojedinih ekipa.

— To je novi projekt. Velika je razlika u kvaliteti, godinama, pa čak i u kilama igrača koji su sami inzistirali na ovoj podjeli kako bi imali što ujednačeniju konkurenciju. Prema dosadašnjim prijavama smatramo da će ova odluka biti pogodak. U obje konkurencije očekujemo po dvanaestak prijavljenih ekipa. Za sada je prijavljeno pet ekipa u veteranima pro, a četiri u veteranima comfort — zaključio je predsjednik Udruge za mali nogomet Koprivnica.

Što se tiče konkretnih imena, prošlogodišnji pobjednik Caffe bar Garden/Optika Očalinko potvrdio je svoj dolazak što je jako bitno jer svaki turnir mora imati svog branitelja naslova. Također, kako nam je rekao Milivojević, svih osam ekipa iz prošlogodišnjih četvrtfinala najavilo je dolazak i napad na 40.000 kuna.

Treba izdvojiti i Memorijal prof. Branimira Jedvaja koji je svake godine sve popularniji i okuplja sve veći broj pionirskih ekipa. Do sada su se prijavile gotovo sve gradske i područne škole što sigurno garantira da ćemo i u konkurenciji starijih i u konkurenciji mlađih pionira gledati odličan mali nogomet.

zatvori