Četvrtak, 25. travnja 2024.

ZIMSKA LIGA Mlade koprivničke momčadi pravi su hit – potpuno zasluženo

Razigravanje po skupinama koprivničke Pan Zimske lige lagano se približava kraju. Svakoga dana u srednjoškolskoj sportskoj dvorani možemo vidjeti odličan mali nogomet i puno lijepih poteza. U dosadašnjem dijelu lige sigurno možemo izdvojiti mlade koprivničke ekipe koje na krilima svog talenta ostvaruju odlične rezultate i otimaju bodove ‘papirnatim favoritima’.

Ekipa Radio Drava/Portal Drava.info lagano je prešla preko svoje prve dvije prepreke, 9:0 s Dolenec Unitedom i 5:2 protiv Tesarskog obrta Joža. Naša ekipa u posljednjem kolu će se boriti za prvo mjesto protiv jednog od favorita, ekipe Automobili Lončar.

Tu ne smijemo zaboraviti ni Farmaceute i Apostole, ekipe u kojima igraju mladi igrači Slaven Belupa. Dvije mlade momčadi “skrojene” su uglavnom od mladih igrača, juniora i kadeta Slaven Belupa i Koprivnice, a svojim protivnicima zadaju velike probleme.

Ipak, dvije utakmice koje su posebno ‘zapalile’ dvoranu su one između jednog od glavnih favorita za osvajanje Zimske lige – CB Dobermanna i domaće ekipe Bagun Zadruge Molve te ona između Pizzerie Stari Zagreb Borongaj Lugovi i koprivničke AGROKUĆE.

CB DOBERMANN – BAGUN ZADRUGA MOLVE 2:4

Veliko iznenađenje napravila je ekipa Bagun Zadruga Molve koja je pobijedila veliku ekipu CB Dobermann rezultatom 4:2 i pokazala kako se na njih može ozbiljno računati u daljnjem nastavku turnira. Ekipa Baguna sastavljena je od mladih igrača poput Nikole Tube i Igora Tkalčića, te iskusnih Igora Gala, Vjeke Kolara te vratara Pecikozića.

Vjeko Kolar okupio je ekipu u kojoj su nogometaši s područja Koprivnice, Đurđevca i Bjelovara. Nakon ove velike pobjede Dravi.info je rekao: — Bili smo sretni kad nam je ždrijeb podario favorite Dobermanne. To su utakmice za gušt. Haklati s najboljim malonogometašima je zadovoljstvo i čast, ali i prilika da testiramo sami sebe. Iako smo gubili, nismo se predali i na kraju smo pobijedili. Prezadovoljni smo. To nam daje novi vjetar u leđa i puni nas samopouzdanjem za nastavak turnira.

A što Molvarci očekuju dalje? — Što bude, bit će… idemo korak po korak. Prošle godine smo podbacili, ove godine idemo opreznije i vjerujemo da ćemo postići bolji rezultat — kazao je Kolar.

Pizzeria Stari Zagreb Borongaj Lugovi – AGROKUĆA 1:1

I utakmica između Pizzerie Stari Zagreb Borongaj Lugovi i koprivničke AGROKUĆE bila je veliko iznenađenje i uzbuđenje. Pizzeria je, kao i Dobermann, jedna od glavnih favorita za ‘otići do samog kraja’. Unatoč tome, bodove joj je otkinula AGROKUĆA, još jedna domaća, mlada momčad.

Izvor: Željkica Oštrkapa Međurečan (Facebook).

Ekipa AGROKUĆE priredila je veliko iznenađenje uzevši bod momčadi koja je izborila ovogodišnje finale najvećeg hrvatskog turnira, “Kutije šibica”. U vrlo nervoznoj utakmici s puno prekršaja, Lugovi su počeli gubiti živce što je, dvadesetak sekundi prije kraja, rezultiralo golom AGROKUĆE. Strijelac pogotka za 1:1 bio je Antonio Međurečan. Ekipu AGROKUĆE čini nekoliko igrača iz županijskih liga kao što su Majetić, Vlah i Lončar te mladi Šokec, Harambaša i Međurečan.

Njihov trener Želimir Mešnjak više je nego zadovoljan, ne samo osvojenim bodom već i pokazanom igrom. Svjestan je da su protivnici igrali drugu utakmicu, da su bili umorni i da je do izražaja došla mladost, agresija, trka i sirovi talent njegove ekipe:

— Da smo utakmicu rezultatski izgubili, igrački bismo iznimno profitirali. Ovo je veliki podstrek za njihove daljnje karijere. Protivnika smo iznenadili fanatičnom borbom, ušli smo u rezultatski deficit, ali smo rezultat preokrenuli snagom volje. Na tome stvarno skidam kapu svakom od mojih igrača. Velika mi je satisfakcija reakcija publike. Cijela je dvorana stala iza nas što se baš i ne događa u ovoj grupnoj fazi turnira. Publika emocije obično pokazuje tek u završnicama turnira. No kad ovoliko mnoštvo ljudi stane iza ovako mlade ekipe, onda je to pokazatelj da ti igrači nešto vrijede i znače publici.

Što možemo očekivati od ove ekipe u budućnosti? Mešnjak ne dvoji da im se vrata tek otvaraju: — Svaki gol, svaki bod, svaka pobjeda je nagrada za ovu ekipu. Puno će ovisiti o ždrijebu, no mi nemamo rezultatske imperative. Važno nam je jedino da dečki sazrijevaju, da uživaju, da imaju minutažu, da trče, uče i da se vesele. Ako se zadrže na okupu, sigurno je da će kroz godine biti značajan faktor ovog turnira.

Opća je ocjena da ovogodišnji turnir broji mnogo dobrih domaćih ekipa protiv kojih ni jednom favoritu neće biti lako. To je naravno drago i koprivničkoj publici koja je oduvijek voljela domaće ekipe.

zatvori