Petak, 19. travnja 2024.

Učenici ‘Đure Estera’ od danas imaju novu informatičku učionicu

Novoopremljena informatička učionica svečano je otvorena danas u Osnovnoj školi ‘Đuro Ester’. Informatičku opremu vrijednu 90 tisuća kuna osigurao je Grad Koprivnica.

Učionicu koja je opremljena sa 34 nova stolna računala otvorio je zamjenik koji obnaša dužnost gradonačelnika Mišel Jakšić u nazočnosti svoje zamjenice Melite Samoborec, ravnateljice Sanje Prelogović, profesora i učenika škole.

Ravnateljica OŠ Đuro Ester Sanja Prelogović zahvalila je Gradu u ime nastavnika i učenika, istaknuvši kako će nova oprema uvelike olakšati izvođenje nastave, ponajprije kroz izbornu nastavu informatike koja se provodi od petog do osmog razreda i projekt ranog učenja informatike koji se provodi u četvrtim razredima.

— Izuzetna nam je čast i zadovoljstvo da smo vam mogli omogućiti novu informatičku učionicu. Budućnost razvoja, ne samo ove škole nego i grada Koprivnice na vašim je leđima i zato nam je svako ovo ulaganje u vaša dodatna znanja velika čast, ali i prilika za stvaranje naše Koprivnice da bude još bolja — rekao je zamjenik koji obnaša dužnost gradonačelnika Mišel Jakšić.

Profesorice informatike Đurđica Lucek i Snježana Mihočka prisutnima su ukratko prezentirale kako izgleda nastava informatike u njihovoj školi i što sve učenici uče na satovima informatike.

U OŠ Đuro Ester informatika se predaje od 4. do 8. razreda. U četvrtim razredima to je izvannastavna aktivnost koju pohađa pedesetoro učenika, a od 5. do 8. razreda informatiku pohađa 193 učenika kao izborni predmet. Na informatici učenici uče kako raditi na računalu, od čega se računalo sastoji, uče kako koristiti osnovne programe i aplikacije za rad ne samo za nastavu nego i za svakodnevni život. Osim obrazovnih sadržaja i programiranja, pridaje se velika važnost i na odgojnim sadržajima kako što su sigurnost na internetu i opasnosti na internetu, prevencija nasilja na internetu te kako kritički procijeniti i ocijeniti neki sadržaj koji djeca nađu na internetu.

zatvori