Petak, 26. travnja 2024.

FOTO: SLAVENU TREĆA POBJEDA U NIZU Arap eurogolom načeo, Heber dovršio zaprešićki Inter

Nogometaši Slaven Belupa nastavili su s odličnom formom te su upisali i treću prvenstvenu pobjedu u nizu. Na koprivničkom Gradskom stadionu svladali su zaprešićki Inter rezultatom 2:0. Pogotke su postigli Arap i Heber.

Trener Farmaceuta Željko Kopić u odnosu na sastav protiv Hajduka prošlog tjedna zamijenio je tek jednog igrača. Umjesto kartoniranog Jovičića, mjesto u prvih jedanaest zauzeo je Bouadla.

Izrazito hladno vrijeme nije privuklo velik broj gledatelja na tribine Gradskog stadiona. Okupilo ih se tek tristotinjak. Slaven je bio bolja momčad u prvih pola sata, iako se mora priznati da je ritam bio puno slabiji nego na nedjeljnoj utakmici. Prvu priliku vidjeli smo već u četvrtoj minuti kada je Heber prizemnom loptom pronašao Ivanovskog koji sa samo pet metara gađa u ruke vratara Čovića.

U 17. minuti nova šansa pred vratima gostiju. Izvrsnom dubinskom loptom Katić je pronašao Hebera koji sebično puca iako je na drugoj stativi imao slobodnog Ivanovskog.

Raspoložen je bio spomenuti dvojac. Samo tri minute kasnije opet su glavni akteri bili Makedonac i Brazilac. Nakon odličnog pritiska Ivanovskog pogriješio je stoper Intera, lopta je došla do Hebera koji odlično puca, ali još bolje brani vratar Čović i izbacuje u korner. Nakon udarca iz kuta opet je u prilici makedonski napadač, ali mu odličan udarac iz voleja odlazi preko vratnice.

Do kraja poluvremena vidjeli smo tek jedan udarac Savića sa vrha šesnaest metara koji je otišao visoko preko vratnice. Što se tiče gostiju, u prvih 45 minuta nisu uputili ni jedan udarac prema golu Blaževića.

Drugo poluvrijeme Slaven je otvorio na najbolji mogući način. U 47. minuti za 1:0 zabio je Arap. I to kako! S 25 metara uputio je snažan udarac u desni gornji kut golmana Čovića i ‘proparao mrežu’. Eurogol! Samo minutu kasnije lijepo su kombinirali Savić i Heber koji je pokušao uposliti Arapa, ali je ovaj tek koju stotinku zakasnio na loptu.

U 50. minuti vidjeli smo i prvu priliku Intera. Nakon kornera je glavom pucao Begić, ali je lopta otišla preko grede. Iduću zanimljivu situaciju vidjeli smo tek u 70. minuti kada je trener gostiju Samir Toplak napravio trostruku zamjenu. Nesvakidašnji, ali i opasan potez s obzirom na to da je dvadeset minuta prije kraja susreta ostao bez mogućnosti promjene.

Deset minuta kasnije susret je bio odlučen. Nakon prekršaja na četrdesetak metara od gola Intera Štiglec je odlično centirirao i pronašao Hebera koji u padu zabija glavom za 2:0. To je njegov četvrti pogodak u prvenstvu. Do kraja susreta rezultat se nije mijenjao, a Koprivničanci su došli do apsolutno zasluženih tri boda.

Ovom pobjedom Farmaceuti su ostali petoplasirana momčad prvenstva s 24 boda. Iduću utakmicu Slaven će po treći puta u nizu igrati na svom Gradskom stadionu. U goste dolazi vinkovačka Cibalija.

S tri nova osvojena boda bio je više nego zadovoljan Slavenov trener Željko Kopić koji je na pressici nakon utakmice rekao:

— Malo sam se pribojavao Intera, ali sve smo riješili na najbolji način. Jako smo se dobro pripremili za tu utakmicu jer su Zaprešićani uvijek nepredvidiv suparnik i zasluženo smo osvojili bodove. Jako sam zadovoljan kako su dečki igrali i to je najvažnije. Sada se okrećemo vinkovačkoj Cibaliji s kojom zatvaramo jesensko prvenstvo na našem stadionu i naravno da očekujem tri nova boda.

Trener Intera Samir Toplak nezadovoljno je istaknuo:

— Očekivao sam više od igrača kojima sam danas dao prigodu za nastup. Nismo dobro izgledali, Slaven Belupo je bio bolja momčad i zasluženo je slavio. Čestitam Koprivničancima na pobjedi.

19. KOLO PRVE HRVATSKE NOGOMETNE LIGE
9.12.2016. Koprivnica, Gradski stadion, gledatelja: 313

NK Slaven Belupo – NK Inter Zaprešić 2:0 (Arap 47′, Heber 80′; -)

NK Slaven Belupo (4-2-3-1): G. Blažević – Purić, Musa, Katić, Štiglec – Bouadla, Burić – Ivanovski, Arap( od 71′ Gregurina), Heber (od 84. Bogojević) – Savić (od 85. Martinaga). Trener: Željko Kopić.

NK Inter Zaprešić (4-2-3-1): Čović – Bosec, Filipović, Begić, Čeliković – Šoljić (od 69′ Altiparmakovski), Brlečić – Polizzi (od 69′ Mamut), Puljić, I. Blažević(od 69′ Zulim) – Kolar. Trener: Samir Toplak.

Žuti kartoni: – (Slaven Belupo); Kolar 33′, Begić 55′ (Inter)

Crveni kartoni: –

zatvori