Srijeda, 27. ožujka 2024.

Ovaj projekt koji čuva našu djecu u prometu proglašen je jednim od najboljih u Hrvatskoj

U posljednje dvije godine na području Koprivničko-križevačke županije u sklopu preventivne akcije “Siguran prijevoz djece u vozilima” proveden je niz edukacija i radionica o važnosti pravilnog i sigurnog prijevoza djece u vozilima te pregledu postavljenih autosjedalica.

Istaknuto je to na jučerašnjoj konferenciji za medije održanoj u koprivničkom sjedištu Županije na kojoj su predstavljeni dosadašnji rezultati i daljnji planovi akcije.

Edukacije o sigurnom prijevozu djece do sada su provedene u rodilištima i dječjim vrtićima, gradskim knjižnicama, na info-točkama u sklopu pojedinih preventivnih akcija u prometu te besplatnim pregledima ispravnosti autosjedalica na području cijele Policijske uprave.

O sigurnosti djece u prometu u našoj će se županiji brinuti i dalje, rekao je župan Darko Koren: — Akcija je usmjerena na zaštitu najvećeg bogatstva društva, a to su naša djeca. Želja nam je da se ovakve aktivnosti održe jer nam je temeljni cilj čuvanje mladih ljudskih života i njihova sigurnost u prometu. U toj misiji se nikada ne smijemo i ne možemo umoriti.

Vršitelj dužnosti načelnika Policijske uprave koprivničko-križevačke Marijan Kirin tom je prilikom posebno naglasio kako je cilj akcije povećati stupanj sigurnosti prometa na cestama, smanjiti broj nastradale djece te podići svijest o važnosti korištenja autosjedalica i sigurnosnog pojasa.

Ispred Savjeta za sigurnost prometa Koprivničko-križevačke županije obratio se Stjepan Peršin koji je s ponosom istaknuo da je naša županija najbolja po brizi za djecu u prometu.

Preventivna akcija pokrenuta je 2014. godine na inicijativu Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa Policijske uprave koprivničko-križevačke, a provodi se u suradnji sa Savjetom za sigurnost prometa na cestama naše županije i Udrugom RODA.

U sklopu akcije izrađena je naljepnica “Dijete u autu”, a napravljene su i brošure udruge RODA – “Autosjedalica, uvijek i bez iznimke” koje su i podijeljene na predavanjima.

Podsjetimo, Hrvatski forum za urbanu sigurnost dodijelio je ovoj preventivnoj akciji drugo mjesto za najbolji projekt sigurnosti lokalne zajednice u ovoj godini.

zatvori