Četvrtak, 25. travnja 2024.

TANJA NOVAK Bez obzira na kojoj televiziji radila, uvijek se trudim da ispričamo neku priču iz Koprivnice

Sveučilišni centar u Koprivnici ugostio je u četvrtak novinarku i našu sugrađanku Tanju Novak koja je studentima novinarstva pričala o važnosti postavljanja i poštivanja novinarskih standarda za objektivno izvještavanje.

Rođena Koprivničanka s trenutnom adresom u Sarajevu gdje radi kao programska urednica vijesti na regionalnoj televiziji Al Jazeera Balkans svoja prva novinarska iskustva počela je skupljati sa 17 godina na lokalnim radijima – Radio Dravi i Radio Koprivnici.

— Prošlo je 25 godina od mojih početaka ovdje u Koprivnici na radiju, ali ja nikad nisam izgubila kontakt s mojim rodnim gradom. Tu su moji roditelji i moji prijatelji tako da sam stalno ovdje. Pratim što se događa i super mi je vidjeti kad se događaju super stvari i neki pomaci, a isto tako se uvijek ljutim kad vidim da se događa nešto što nije baš za pohvalu. Mislim da moja povezanost s Koprivnicom nikad nije prestala. Iako me profesionalni put odveo nekamo drugamo, ja se uvijek vraćam Koprivnici – rekla je Dravi.info.

U bogatoj karijeri radila je, između ostalog, na BBC-ju, HRT-u, Novoj TV i RTL-u te je nemali broj puta izvještavala o svom rodnom gradu. Prilozi o elektromobilnosti i biciklima samo su neki od njih. — To su svi ti pomaci u funkcioniranju grada koji vesele i koji pokazuju da Koprivnica uvijek ide korak naprijed pred drugim manjim sredinama i koji ju uvijek izdvajaju. Ja sam još kao klinka bila aktivna u kojekakvim ekološkim udrugama i kad vidim da to nije zamrlo već da se razvija onda se sa svoje strane, bez obzira na kojoj televiziji radila, uvijek trudim da ispričamo neku priču iz Koprivnice, pogotovo ako je dobra — kaže Tanja.

Profesionalni put vodio ju je po mnogim gradovima, no kad dođe doma uvijek je ponosna kako je grad čist jer, kaže, neke druge sredine nisu tako održavane, a vesele je i ljudi na kojima primjećuje da su zadržali pozitivan duh što ne viđa često u manjim sredinama koje imaju svojih ekonomskih problema. Htjeli smo Tanju pitati i što joj se ne sviđa ovdje, ali nas je preduhitrila i rekla: — Nemojte me pitati koje su loše stvari jer ja ovaj grad volim nekritički.

zatvori