Utorak, 16. travnja 2024.

IGOR GAL Koprivnica je puna talentiranih igrača, da smo imali pošteno suđenje bili bismo u vrhu

Koprivničanac Igor Gal dugu i uspješnu nogometnu karijeru ovog ljeta odlučio je nastaviti u trećeligašu Koprivnici. Vratio se u svoj grad kako bi pomogao mladoj i perspektivnoj ekipi da što lakše prebrodi sezonu u Trećoj hrvatskoj nogometnoj ligi Istok.

Jesenski dio natjecanja završio je prije dva tjedna te smo skupa s Igorom napravili kratak rezime polusezone.

Igore, iza tebe i tvojih suigrača je 15 kola. Trenutno ste trinaestoplasirana momčad sa 16 osvojenih bodova.

Mislim da je polusezona bila dosta uspješna, pogotovo kada znamo u kakvim smo ju okolnostima odigrali. Prije svega, za dosta igrača je ovo prva trećeligaška sezona, tek su stigli iz juniora. Velik problem bio nam je i nedostatak širine i konkurencije, pogotovo kada pričamo o napadu i obrani.

Ni suci nisu pomogli mladoj momčadi Koprivnice?

Iako na svom kontu imamo 16 bodova, smatram da smo ih zaslužili minimalno još šest do osam više. Dosta dugo sam u nogometu i nikad nisam vidio da se sudi ovako kao u ovoj Trećoj ligi. Gotovo je nemoguće doći do bodova na većini gostovanja. Da smo imali normalno suđenje imali bismo otprilike 24 boda i bili bismo u samom vrhu. Ipak, drago mi je da ne mogu ništa zamjeriti sebi i svojim suigračima jer smo u svakoj utakmici dali svoj maksimum.

Snimila Jasminka Potočnjak.
Snimila Jasminka Potočnjak.

Kako si zadovoljan s vlastitim prezentacijama, neke si iznenadio svojim povratkom u Koprivnicu?

Prije povratka bio sam šest mjeseci bez kluba jer se sa zadnjom ekipom, slovenskim Koprom, nisam uspio ‘naći’ oko uvjeta. Odlučio sam se za takav potez kako bih se i sam vratio u formu, ali i kako bih pomogao ovoj mladoj ekipi. Mogu reći da sam dosta zadovoljan. Na početku mi je bilo malo teže baš zbog tog perioda bez utakmica, ali kako je vrijeme odmicalo tako sam se i ja dizao. Sve u svemu, mogu reći da sam zadovoljan svojim nastupima.

Koprivnica je, kako i sam kažeš, mlada i talentirana momčad. Ima li u njoj materijala ‘za nešto više’ od Treće lige?

Gledajte, tu je četiri, pet igrača s osamnaest godina, a i ostali su jako mladi. Smatram da je za njih odlično da igraju Treću ligu koja će im puno više pomoći nego juniorska razina. Ima par igrača, o imenima ne bih, koji imaju veliki talent. Naravno nije sve u njemu, dečki, ako žele više, moraju se u potpunosti posvetiti nogometu i živjeti ga 0-24. Potencijala ima, a tko će ga iskoristiti, to je na njima.

I na trenerskoj klupi je bilo turbulentno. Želimir Mešnjak je u jednom trenutku dao pa povukao ostavku shvativši da ima podršku cijele svlačionice.

Želimir je moj prijatelj od malih nogu. Moram priznati da sam bio ugodno iznenađen njegovim radom. Stvarno je profesionalan, daje sto posto od sebe, a to igrači vide i zato ga cijene. Na svakom treningu pristup mu je maksimalan i moram priznati da imamo samo riječi hvale za njega. I što se tiče rada, ali i ono važnije, kao čovjeka.

Kakvu Koprivnicu možemo očekivati na proljeće?

Atmosfera u svlačionici je odlična i baš mi je zbog toga žao što smo zakinuti za sve te bodove jer bi nam svima skupa bilo puno lakše. Teško je reći što očekivati na proljeće. Kao što sam rekao, potrebna su nam pojačanja, pogotovo u obrani i u napadu kako bismo imali što veću konkurenciju. Uz to treba napraviti odlične pripreme i pokušati se dići što više na ljestvici.

Kakvi su tvoji osobni planovi što se tiče nastavka karijere?

Ne mogu sa sigurnošću ništa reći. Prijelazni rok nije još ni počeo. Imam neke kontakte, neki ljudi me zovu za odlazak u inozemstvo, ali za sada još uvijek ništa ne znam i ništa nisam odlučio. Početkom prvog mjeseca ću tek odlučiti. Mogu reći da su sve opcije otvorene.


Sigurno je da bi ostanak Gala bio veliki plus za mladu momčad Koprivnice. Iskusni stoper sigurno svojim suigračima ima što reći i pokazati te im na taj način pomoći kako bi dosegli što veću razinu. Hoćemo li bivšeg igrača Slavena, Hajduka i mnogih momčadi iz inozemstva i na proljeće gledati u zelenom dresu, vrijeme će pokazati.

zatvori