Petak, 19. travnja 2024.

PROMET VIKENDOM Nije još položio vozački, ali pijan za volanom izazvao nesreću

Tijekom blagdanskog vikenda na području Policijske uprave koprivničko-križevačke policijski službenici zabilježili su sedam prometnih nesreća te sankcionirali 104 prometna prekršaja.

U tri prometne nesreće tri su osobe lakše ozlijeđene, dok je posljedica ostalih samo materijalna šteta.

Vozači pod utjecajem alkohola izazvali su tri prometne nesreće, među kojima je i jedna s ozlijeđenom osobom, a jednu prometnu nesreću s ozlijeđenom osobom izazvao je mladi vozač koji je također bio pod utjecajem alkohola.

Od 104 prometna prekršaja, 30 ih se odnosi na alkohol, a pet na neprilagođenu brzinu.

U posebnim prostorijama do prestanka djelovanja opojnog sredstva zadržana su tri vozača, dok ih je petero uhićeno. Proveden je jedan žurni prekršajni postupak, a na izdržavanje kazne zatvora predan je jedan vozač.

Rekorder što se tiče alkohola uhvaćen je na Badnjak malo prije ponoći u Starogradskoj ulici u Koprivnici: bio je to 32 – godišnjak koji je upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od čak 3,11 promila.

Pod utjecajem alkohola uhvaćena su i četiri mlada vozača. Jedan mladi vozač odbio je alkotestiranje, dok su dva mlada vozača zatečena kako upravljaju motornim vozilima prije stjecanja prava.

Najpijaniji mladi vozač bio je 18-godišnjak uhvaćen također na Badnjak u jutarnjim satima u Herešinskoj ulici u Koprivnici – napuhao je 1,87 promila.

Mladić je vozeći osobni automobil izazvao prometnu nesreću s materijalnom štetom, a na sve to, nema položeni vozački ispit.

zatvori