Četvrtak, 25. travnja 2024.

Policija je alkotestirala više od tisuću vozača

Policijska uprava koprivničko-križevačka tijekom proteklog je tjedna provodila pojačan nadzor upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola i/ili droga.

Tijekom tih sedam dana izvršen je nadzor 1.350 vozača, a njih 1.046 je alkotestirano. Utvrđena su ukupno 304 prometna prekršaja, od čega se 69 odnosilo na upravljanje vozilima pod utjecajem alkohola. Također, pod utjecajem alkohola zatečeno je i pet mladih vozača od kojih su četiri imala manje od 0,5 promila, a jedan između 0,5 i 1.

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u subotu navečer u Zagrebačkoj ulici u Koprivnici, a radilo se o 52-godišnjem vozaču bicikla koji je zbog 2,57 promila pao na kolnik, odnosno izazvao prometnu nesreću u kojoj je sam lakše ozlijeđen. Zadržan je u posebnoj prostoriji do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Osim njega, još su dvojica vozača zadržana do otriježnjenja, a pet ih je uhićeno i protiv četvorice provedeni su žurni prekršajni postupci.

Za vrijeme provođenja pojačanog nadzora zabilježeno je sedam prometnih nesreća u kojima su dvije osobe lakše ozlijeđene. Dvije nesreće uzrokovali su vozači pod utjecajem alkohola, među kojima i jednu s ozlijeđenom osobom.

zatvori